Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Patriotlar Diyarbakır ve Malatya’ya

Türkiye’ye kurulacak füze bataryalarının ilk olarak Diyarbakır ve Malatya’ya kurulacağı iddia edildi. Türkiye’nin, Suriye’ye karşı ku...


Türkiye’ye kurulacak füze bataryalarının ilk olarak Diyarbakır ve Malatya’ya kurulacağı iddia edildi.
Türkiye’nin, Suriye’ye karşı kullanılmak üzere NATO’dan istediği füze bataryalarının konumlarını belirlemek için yapılan incelemelerde sona yaklaşıldı. DHA'nın haberine göre NATO yetkilileriyle yapılan incelemeler sonucunda, füze bataryalarının öncelikle Diyarbakır ve Malatya’ya kurulacağı iddia edildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre Diyarbakır’a 6 veya 8 başlıklı 2 adet füze bataryası kurulacak. Müdahale durumunda, Suriye’ye en yakın hava üssü Diyarbakır’da bulunduğundan, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü’nün aktif biçimde kullanılacağı ve komuta merkezi konumunda olacağı belirtildi. Daha önce de Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nın NATO’nun merkez üssü olarak kullanılması kararlaştırılmıştı.
Malatya’nın ise Kürecik’e kurulan radar sistemi nedeniyle askeri açıdan önemli bir nokta haline geldiği ve bu sebeple Malatya’ya da en az bir adet füze bataryası kurulacağı belirtildi.
Sırada Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay var
Füze rampalarının kurulacağı diğer bölgeler için görüşmeler devam ediyor. Füzelerin Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay’a kurulması için NATO heyetine talepte bulunulduğu ve füzelerden en az iki tanesinin Suriye sınırına yakın olan bu illere kurulması için müzakerelerin sürdüğü belirtildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre Türkiye, Suriye sınırına yakın noktalarda ısrarcı.
ABD, Almanya ve Hollanda’dan asker gelecek
Füzelerin Türkiye’ye kurulmasıyla birlikte en az 800 adet ABD, Almanya ve Hollanda askeri Türkiye’ye gelecek. NATO görevi kapsamında gelecek olan askerler füzeler gidene kadar Türkiye’de kalacak. Askerler ağırlıklı olarak Diyarbakır’da konuşlandırılacak. Gelecek asker sayısı yapılan görüşmelerin ardından netlik kazanacak.
Devriye uçuşları sürüyor
Bir süredir Suriye sınırında yapılan keşif ve devriye uçuşları ise devam ediyor. Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda konuşlu 181 ve 182'inci Filo Komutanlığı'na bağlı F-16 savaş uçakları Suriye sınır hattının sıfır noktasında devriye uçuşu yaparken, Suriye tarafından yapılan herhangi bir sınır ihlaliyle karşılaşılmadı.

SON YAZIDAN