Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Dışişleri, CHP'ye resmen "Irak'a gitmeyin" dedi!

Dışişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin davetlisi olara...

Dışişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin davetlisi olarak Irak'a yapacağı ziyarete resmen karşı çıktı.
Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından CHP'ye gönderilen resmi yazıda, Irak'ta ciddi güvenlik riski olduğu, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin bu risklere karşı korunamayacakları uyarısı yapıldı.
'Kalabalık heyet için imkanlar kısıtlı'
Mektupta “Irak’taki Türkiye Büyükelçiliği’nin belli bir kapasitesinin bulunduğu ve kalabalık bir heyet için tahsis edebileceği imkanlara sahip olmadığı” kaydedildi. Bugünün tarihini taşıyan mektupta, Irak'ta dün birçok bombanın patladığı hatırlatılarak, patlamalar sonucunda da çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve bu nedenle güvenlik konusunda ciddi risk bulunduğunu bildirildi.
Loğoğlu'nu da uyarmışlar
Mektupta Dışişleri'nin ilgili Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon'un daha önce iki kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nu telefonla arayarak, aynı uyarılarda bulunduğu vurgulanarak, konunun bu mektupla bir kez daha 'hatırlatıldığı" da kayıtlara geçirildi.
Mektupta, Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretinde güvenliğin Irak’a ait olduğu belirtildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 20 -24 Ağustos günleri arasında Bağdat, Kerkük, Necef dahil olmak üzere, Irak’a resmi bir ziyaret yapacak.
'Uyarıya rağmen gideceğiz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise mektuba rağmen ziyaretin gerçekleşeceğini vurgulayarak, şöyle dedi;
“Dışişleri Bakanlığımız daha önce sözlü, bugün de yazılı olarak, Irak’taki büyük elçiliğimizin kısıtlı olanakları olduğunu belirtti ve ciddi güvenlik riskine dikkat çekti. Daha önce de, Irak ziyaretine güvenlik riski nedeniyle karşı çıkışlardan haberdar olan Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, ciddi güvenlik riski uyarılarına rağmen geziyi iptal etmeyecek ve Irak’a gidecek. Ancak, heyette yer alacak konuklarımızı riske etmemek için, başta gazeteciler olmak üzere, bizimle birlikte Irak’a gidecek olanların sayısında büyük bir azaltma yapmak durumunda kaldık."
CHP'ye iletilen belge:
21123180.jpg

Hiç yorum yok