HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Mamak’ta Soma Buluşması

Mamak Halkevleri, Soma’da yaşanan katliamın ardından Ankara halkını Soma ile dayanışmaya çağırıyor. 14 Haziran günü Eski Kömür Deposu’...


Mamak Halkevleri, Soma’da yaşanan katliamın ardından Ankara halkını Soma ile dayanışmaya çağırıyor. 14 Haziran günü Eski Kömür Deposu’nda gerçekleşecek Soma Buluşması’na Arif Sağ, İlkay Akkaya, Sabahat Akkiraz, Gani Pekşen, Tolga Sağ ve Mustafa Özarslan konuk sanatçı olarak katılırken Halkevleri Çocuk Korosu da sahne alarak şarkılarını Soma için söyleyecek
Soma’ya Madenci Evi kuran Halkevleri, Mamak’ta dayanışma konseri düzenliyor. Tüm geliri Soma için harcanacak dayanışma konseri 14 Haziran günü saat 18.00’da Eski Kömür Deposu’nda gerçekleşecek. Konserde Arif Sağ, İlkay Akkaya, Sabahat Akkiraz, Gani Pekşen, Tolga Sağ ve Mustafa Özarslan ile birlikte Halkevleri Çocuk Korosu da sahne alacak.
Konser geliri Soma’ya
Tüm geliri Soma’daki Madenci Evi için kullanılacak olan konsere yapılan çağrıda madencilerle bir dayanışma oluşturmanın yanında onların sorunlarına çözüm arayacak bir merkez oluşturmanın amaçlandığı vurgulanarak şöyle denildi:
Tüm halkımızın yüreği üç gün boyunca Soma ile attı, dayanışma duyguları tüm ülkeyi kapladı. Bizler Ankara Halkının Soma halkı ile dayanışması amacıyla bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Amacımız madencilerin çalışma koşullarına dikkat çekmenin yanı sıra Soma’da madencilerin sorunlarını irdeleyen ve çözüm arayan bir merkez oluşturmaktır.
Yaz boyunca Soma ile dayanışma çalışmalarını organize ederken diğer yandan madencilerin ailelerine ve çocuklarına yönelik eğitsel, pedagojik ve psikolojik çalışmalar gerçekleştirecek bir Madenci Evi kurmak amacıyla bu buluşmayı düzenliyoruz. Bu konuya duyarlı tüm yurttaşları “Soma ile dayanışma buluşmasına” katılmaya ve katkı sunmaya davet ediyoruz.
14 Haziran’da Mamak Eski Kömür Deposu’nda gerçekleşecek konserin biletleri Halkevleri şubelerinden alınabilecek.

Business News