HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Fenerbahçe'den tur için avantajlı skor

MAÇIN HİKAYESİ Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında konuk ettiği Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı Josef De Souza...


MAÇIN HİKAYESİ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında konuk ettiği Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı Josef De Souza'nın golleriyle 2-0 yendi. Karşılaşmanın rövanşı 25 Şubat Perşembe günü Moskova'da yapılacak.

Stat: Ülker

Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Hallberg (İsveç)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 84 Kadlec), Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 78 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 77 Fernandao)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov, N'Dinga, Tarasov, Samedov, Fernandes, Kasaev (Dk. 62 Maicon (Dk. 76 Mikhalik)), Skuletic (Dk. 80 Miranchuk)

Goller: Dk. 18 ve 72 De Souza (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Tarasov, Dk. 86 Mikhalik (Lokomotiv Moskova), Dk. 90+1 Kadlec (Fenerbahçe)

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI

18. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ çaprazdan ortasında altıpasın önünde iyi yükselen De Souza, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 1-0.
72. dakikada Fenerbahçe, farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan Caner Erkin'in ceza alanına güzel ortasında arka direkte topla buluşan De Souza, meşin yuvarlağı kaleci Guilherme'nin bacaklarının arasında filelere gönderdi: 2-0.
90+4. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanında Caner Erkin, topu kafayla altıpastaki Fernandao'ya bıraktı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda, kaleci Guilherme'nin tokatladığı meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu sağ çaprazda kontrol eden Gökhan Gönül'ün yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.


MAÇTAN NOTLAR

İÇ SAHADA 100. MAÇ

Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova karşısında Avrupa kupalarında iç sahada 100. maçına çıktı. 1959 yılında mücadele etmeye başladığı Avrupa kupalarında bugüne dek seyircisi önünde 99 maça çıkan sarı-lacivertliler, Rus ekibi karşısında "dalya" dedi. Sarı-lacivertliler, evinde çıktığı 100 maçta 48 galibiyet, 21 beraberlik ve 31 yenilgi aldı.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, 4 futbolcusundan yoksun olarak Lokomotiv Moskova karşısına çıktı. Sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi'nde en son oynadığı Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego, Lokomotiv Moskova karşısında oynayamadı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve Lazar Markovic de kadroda yer almadı.

TRİBÜNDE 30 RUS

LokomotiV Moskova'yı Kadıköy'de 30 kadar taraftarı destekledi. Maç öncesinde stat dışında ufak çaplı bir gerginlik yaşandı. Sarı lacivertli taraftarlar Rus taraftarları taşıyan otobüse sataşırken, atılan maddeler sebebiyle otobüsün bir camında kırıklar oluştu. Polis, otobüse bira şişesi atan 3 kişiyi gözaltına aldı.

LOKOMOTIV 68 GÜN SONRA RESMİ MAÇA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin rakibi Lokomotiv Moskova, 68 gün sonra resmi bir maça çıktı. Rusya'daki hava şartları nedeniyle sert geçen kış aylarında lig oynanmazken, Lokomotiv Moskova son resmi maçını UEFA Avrupa Ligi'nde Skenderbeu'ya karşı 10 Aralık 2015'te yapmıştı. Rus ekibinde teknik direktör Igor Cherevchenko, son oynadıkları resmi maça göre kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Cherevchenko, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes'i ilk 11'de sahaya sürdü. En önemli gol ayağı Oumar Niasse'yi Everton'a satan Lokomotiv Moskova'da, cezalı Hırvat savunmacı Vedran Corluka forma giyemedi.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçeli taraftarlar Lokomotiv Moskova maçına büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma, hafta içi erken sayılabilecek bir saatte olmasına karşın tribünlerin büyük bölümü doldu. Trafik nedeniyle geç kalan taraftarlar da maçın ilerleyen dakikalarında stada girebildi.

Lokomotiv Moskova'yı neredeyse top göstermeyen Fenerbahçe, istatistiklerde ilginç bir tablo sergiledi...

 Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda konuk ettiği Lokomotiv Moskova karşısında çok üstündü.

Sarı lacivertli takım, Kadıköy'deki mücadeleyi Josef de Souza'nın attığı gollerle 2-0 kazanarak turu geçme yolunda dev bir adım attı.

90 dakika sonunda ortaya çıkan istatistikler Fenerbahçe'nin iyi bir oyun sergilediğinin kanıtı oldu.

Maçın 15. dakikasından itibaren rakibe adeta top göstermeyen sarı lacivertliler, 20 şut atarken, bunların 8'inde isabet sağladı.

9 net gol pozisyonuna giren Fenerbahçe, toplam 13 korner kullandı.

Karşılaşmanın dikkat çeken diğer istatistiği ise tam 9 farklı oyuncunun şut çekmiş olmasıydı.

Nani (4), Josef (3), Volkan Şen (3), Robin van Persie (2), Caner (2), Fernandao (2), M.Topal (2), Kjaer ve Gökhan (1) kaleyi denerken ilk 11’de oynayan isimlerden sadece Ozan ve Bruno Alves şut çekmedi.


RVP’DEN PEREİRA’YA İNANILMAZ TEPKİ

Lokomotiv Moskova maçına ilk 11'de başlayan Robin van Persie, oyundan çıkarılmasına tepki gösterdi.

Robin van Persie ile Fernandao'yu değişmeli oynatmayı bir gelenek haline getiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova maçında da aynısını yaptı.

Hollandalı yıldız Van Persie'yi ilk 11'de başlatan Pereira, dakikalar 77'yi gösterirken bu oyuncuyu çıkarıp yerine Fernandao'yu aldı.

Ancak bu karar Van Persie'nin hoşuna gitmedi. Oyuncu değişikliği sırasında 4. hakemin elindeki tabelada kendi forma numarasını gören tecrübeli futbolcu, 'böyle bir şey nasıl olur' anlamında başını salladı.


GÖKHAN GÖNÜL UMUTLU KONUŞTU

Fenerbahçe'nin yıldızı Gökhan Gönül, Lokomotiv Moskova maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Lokomotiv Moskova'yı 2-0 mağlup ettiği maçta gösterdiği performansla alkış alan Gökhan Gönül, karşılaşma sonrasında konuştu.

İŞTE GÖKHAN GÖNÜL'ÜN SÖZLERİ...

"Tribünlerden her yıl, beni hiçbir zaman tek bir gün bile ıslıklamadılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Kimi zaman ufak hatalarımız oluyor. Soyunma odasına döndüğümde cebimde bir şey kalmıyor, her şeyimi veriyorum yani sahada. Zorlu bir döneme girdik. Beşiktaş derbisi ile son bulacak zorlu bir dönemdeyiz. Milli araya kayıpsız bir şekilde girmemiz gerekiyor. Takım olarak iyi mücadele ettik. Önemli olan gol yememekti. 2-0 ilk maç için kendi adımıza güzel oldu. Orada da inşallah gol yemeden devam ederiz. "Daha önce de yarı final oynadık. Finalin belki 40 basamaklı merdivenin 39. basamağında kaldık. Aynı başarıyı tekrarlayabileceğimizi düşünüyorum. Bugünkü gibi taraftarımızla sahada bir olursak, bunun gibi her maçta bütünleşirsek, final, hatta finali de kazanabileceğimizi düşünüyorum"


FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜNDEN RAKİP TEKNİK DİREKTÖRE SİTEM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova maçının ardından açıklamalarda bulundu.

İŞTE PEREIRA'NIN SÖZLERİ...

"En iyi oyunumuz değildi, bu şekilde çok maç oynadık. 25 maç kaybettiğimiz dönemde mücadelemiz bu şekildeydi. Sadece Antalyaspor maçında istediğimiz görüntü yoktu. Bu maçta kazanmayı istedik ve her şeyimizi ortaya koyduk. 2-0'lık galibiyetle ayrıldık, iyi bir sonuç bizim için. Umarım istediğimiz cevabı Moskova'da da alabiliriz"

"LOKOMOTIV HOCASI BANA SELAM VERMEDİ"


"Bir eleme maçı oynuyoruz, onlar daha çok üzerimize gelecektir. Oraya da savunma yapmaya değil, maçı kazanmaya gideceğiz. Bir üzüntümü dile getirmek istiyorum. Lokomotiv Moskova teknik direktörü bana selam vermedi. Çok üzüldüm. Eğer futbol sınırları içinde mücadele ediyorsak, birbirimize selam vermeliyiz. Futbol başka, siyaset başka"

Business News