HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem: Parklar doldu, fırın ve ATM'lerde kuyruklar oluştu! (VİDEO)

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17.46'da 5.2 büyüklüğünde ve ardından 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil ...


Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17.46'da 5.2 büyüklüğünde ve ardından 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini duyurdu.

Depremin, saat 17.46'da 6,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. 

Bu depremden üç dakika sonra, saat 17.49’da 6.36 kilometre derinlikte 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremler, Antep, Maraş, Urfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis'te de hissedildi.

6 Şubat depremlerinde 6 bin binanın yıkıldığı, 36 bin civarında da binanın ağır hasar aldığı Malatya'da, deprem korkusuyla evlerinden çıkanlar güvenli alanlara geçti. Kentte yaşanan panik nedeniyle araçlarıyla şehir dışına çıkmak isteyenler trafiğin sıkışmasına neden oldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Battalgazi ilçemizde meydana gelen depremde çok şükür herhangi bir can ve hasar kaybımız yok, tekraren etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada da depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığı bildirildi.


Malatya'da deprem: Parklar doldu, fırın ve ATM'lerde kuyruklar oluştu!

3 dakika arayla iki büyük deprem yaşanan Malatya’da halk sokağa döküldü. Fırın, ATM ve benzinliklerde uzun kuyruklar oluştu.

AFAD verilerine göre merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 şiddetindeki depremin korkusunu yaşayan Malatyalılar üç dakika sonra 4.7 şiddetindeki depremle sarsıldı.

Büyük korku yaşayan Malatyalılar soluğu sokaklarda ve parklarda aldı. Soğuk havanın etkisiyle de araçlarında bekleyenler caddelerde trafik yoğunluğu oluşturdu.

Benzin istasyonları, ekmek fırınları ve banka ATM’leri önünde kuyruklar oluştu. Halk ağır hasarlı binaların yanında durmamaları konusunda yetkililer tarafından uyarıldı. Yaşanılan korku nedeniyle evlerine girmek istemediklerini söyleyen Malatyalılar geceyi arabalarda, camilerde ve muhtar evlerinde geçireceklerini söylediler.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla semt konaklarının gece boyunca açık olacağını belirtti.

Gürkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, Büyükşehir Belediyemiz; Yaşam Merkezi, Nikah Sarayı, Dede Korkut, Hürriyet Cafe, Maşti ve Semt Konaklarımız açık olacaktır, aynı zamanda tüm otobüsler ücretsiz hizmet verecektir.

Açık olan Semt Konaklarımız;

Kernek Külliyesi

Özalper Semt Konağı

Salköprü Semt Konağı

Çarmuzu Semt Konağı

Melekbaba Semt Konağı

Yeşiltepe Semt konağı

Kiltepe Eğitim Merkezi

Tandoğan Eğitim Merkezi

Battalgazi Eğitim Merkezi

Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezi

Şehit Ahmet Kocabay Eğitim Merkezi

Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi

Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi

Tecde Eğitim Merkezi

Tüm hemşerilerimize duyurulur.”

Business News