HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Beyoğlu'nda faili meçhul bildiriler: Kürtler, berbat bir Türkçe'yle Burcu Köksal üzerinden "faşist ziyniyet"i (!) cezalandırmaya çağrıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını belirlemede Kürtlerin oyları önem kazandıkça, DEM Parti'nin aday çıkartmadığı ilçelerde CHP ad...


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını belirlemede Kürtlerin oyları önem kazandıkça, DEM Parti'nin aday çıkartmadığı ilçelerde CHP adaylarını Kürt seçmene kötüleyen anonim bildiriler dağıtılmaya başlandı. Propaganda malzemesi, DEM Partilileri belediyeden içeri sokmayacağını iddia eden Burcu Köksal'ın ayrımcı ifadeleri.

İstanbul Beyoğlu'da Cumhuriyet Hak Partisi'ni (CHP) hedef alan ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) yönelik ayrımcı ifadeleriyle tepki çeken Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'a atfen Kürtleri CHP’ye oy vermemeye çağıran bildiriler dağıtılmaya başlandı.  

Burcu Köksal'ın fotoğrafının altında kötü bir Türkçe'yle "Belediye kapılarını Kürtlere kapatan Burcu Köksal yüzünden hiçbir şerefli Kürt CHP'nin bu faşist ziyniyetine oy vermeyecek!" ibaresiyle yayımlanan bildirilere DEM  Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadi X hesabından tepki gösterdi.

CHP ve İmamoğlu tepki göstermişti

CHP Genel Merkezi, Burcu Köksal'ın Afyonkarahisar'daki mitingde DEM Parti'ye yönelik olarak "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözlerini benimsemediğini yazılı bir açıklamayla ifade etmişti.

CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır." denilmişti. 

CHP İstanbul adayı, görevdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise daha sert ifadelerle Burcu Köksal'ı eleştirerek "Ya başka bir iş ya da başka bir parti bulacak." demişti

Business News