Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"SOCAR, şu anda Türkiye üzerinden İsrail’e petrol sevkiyatı yapıyor. Bu işbirliğini bilmek zorundasınız" (VİDEO)

Filistin İçin Bin Genç Hareketi, TRT World'ün belgesel gösteriminde eylem gerçekleştiren Filistinli üniversite öğrencisinin GGM'de t...


Filistin İçin Bin Genç Hareketi, TRT World'ün belgesel gösteriminde eylem gerçekleştiren Filistinli üniversite öğrencisinin GGM'de tutulduğunu ve kendisinden haber alamadıklarını açıkladı.

Filistin İçin Bin Genç Hareketi, TRT World'ün Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik ihlallerini konu alan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeselinin galasında eylem gerçekleştiren Filistinli üniversite öğrencisinin Geri Gönderme Merkezi'ne (GGM) gönderildiğini açıkladı.

Filistinli gençten haber alınamıyor

Filistin İçin Bin Genç'in bugün (27 Ağustos) X hesabından yaptığı paylaşıma göre, TRT World'ün 24 Ağustos'taki galasında eylem gerçekleştiren bir Filistinli üniversite öğrencisi, Arnavutköy GGM'ye gönderildi.

Filistinli gencin kendilerini telefonla arayıp polisin telefonunu alacağını söyledikten sonra hattın kesildiğini söyleyen Filistin İçin Bin Genç, şu anda kendisinden haber alamadıklarını belirtti.

Filistin İçin Bin Genç Hareketi'nin paylaşımına göre Filistinli üniversite öğrencisi, "TRT World'ün panelinde İsrail'e tedarik edilen petrolü ifşa ettiği" için GGM'de tutuluyor. Yayınlanan ikinci açıklamaya göre, Filistinli üniversite öğrencisinin Ürdün pasaportu bulunuyor.

"Türkiye bu soykırıma ortak" demişlerdi

TRT World'ün Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik ihlallerini konu alan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeselin gösterimi, 24 Ağustos saat 15.00'te Atlas Sineması'nda yapılmıştı.

Filistin İçin Bin Genç Hareketi'nden bir grup da "Erdoğan stop feeding oil to Zionists! End complicity on genocide!" ("Erdoğan Siyonistlere petrol vermeyi kes! Soykırım ortaklığını durdur!") yazılı dövizleriyle gösterime katılmıştı.

"Bir Filistinli genci sınır dışı etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin!"

Gösterimde protesto düzenleyen Filistin İçin Bin Genç üyeleri, "Ticareti kes!" sloganları attı. Gruptan bir kişi, gösterimde konuşmalar devam ederken kalabalığa şöyle seslenmişti:

Hepimiz buraya manevi duygularla geldik fakat burada iki yüzlü bir durum var. Bunu herkes duysun: Türkiye şu anda bu soykırıma ortaktır. Azerbaycan şirketi SOCAR, Türkiye üzerinden İsrail’e petrol sevkiyatı yapıyor. Bunu görmek zorundasınız. Ben Filistinliyim, bu işbirliğini bilmek zorundasınız. Türkiye, bu soykırıma ortaktır.

Gösterimden üç gün sonra GGM'de tutulduğunu öğrendikleri Filistinli üniversite öğrencisi için Filistin İçin Bin Genç Hareketi, "Arkadaşımızı, bir Filistinli genci sınır dışı etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin!" ifadelerini kullandı. (BİANET)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN