Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

(YENİLENDİ): TUSAŞ'ın tesislerine saldırı: Ölü ve yaralılar var! Rehinelerin olduğu söyleniyor... (VİDEO)

SON DAKİKA: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 5'E YÜKSELDİ Bakan Yerlikaya son açıklamasında ise hayatını kaybedenlerini sayısının 5'e y...


SON DAKİKA: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 5'E YÜKSELDİ
Bakan Yerlikaya son açıklamasında ise hayatını kaybedenlerini sayısının 5'e yaralı sayısının ise 22'ye yükseldiğini duyurdu.

SON DAKİKA (17.05): Teröristlerin TUSAŞ'a girme anı ortaya çıktı
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerindeki terör saldırısını gerçekleştiren grubun tesise giriş anı görüntülendi.
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu açıklayarak şehit ve yaralıların bulunduğunu bildirdi. 
Saldırganların tesise girdiği anlar görüntülendi. Görüntülere göre saldırı yapan terör grubunun bir taksiden indiği ortaya çıktı.


BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. 
Tunç sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
''Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.
Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ankara TUSAŞ'ta silah ve patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. Olayın terör saldırısı olduğu iddia edildi.


TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Resmi makamlara göre yaralı ve hayatlarını kaybedenlerin olduğu belirtildi. Bu arada net olmamakla birlikte rehinelerin olduğuna yönelik bilgiler de var. Saldırganların 3 kişi olduğu, 2'sinin öldürüldüğü, biriyle çatışmanın devam ettiği söylendi.


TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara ybelirtildiönlendirildiği belirtildi. 


İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkesi ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 


''Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. 

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.''


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

Hiç yorum yok