Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Çay üreticileri isyan etti

Rize'de ürettiği çay elinde kalan üretici çaylarını Karadeniz Sahil Yolu'na dökerek sorununa dikkat çekmeye ve muhattap bulmaya çal...


Rize'de ürettiği çay elinde kalan üretici çaylarını Karadeniz Sahil Yolu'na dökerek sorununa dikkat çekmeye ve muhattap bulmaya çalıştı. Dökülen çay ile kapanan trafik jandarmanın gelmesi ile açıldı.
Rize'de çay üreticilerinin çay alımlarındaki sınırlamalar ile kota ve kontenjan uygulamaları üzerine üreticiler çaylarını Karadeniz Sahil Yolu'na döktü. Taban fiyatı 1.10 TL olarak açıklanan çay alım miktarına kontenjan getirince üreticiler özel firmalara bu fiyatın altında satmak durumunda kalıyorlar.
Merkeze bağlı Balıkçılar Köyü’nde yaş çay üreticileri, saat 11.30 sıralarında Karadeniz Sahil Yolu’na inerek eylem başlattı. Üreticiler, çuvallarla getirdikleri çayları Karadeniz Sahil Yolu’na dökerek Rize-Artvin yolunu çift taraflı olarak ulaşıma kapattı. Kadın üreticiler yola dökülen çayların üzerine yatarak araçların geçişine izin vermedi. Böylelikle yaklaşık 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.
Üreticiler "Çaylarımızı satamıyoruz. Bir yetkili gelip bizimle ilgilenmiyor. Özel sektör de taban fiyatın altında çay alıyor." diyerek tepkilerini dile getirdi.
Olay yerine gelen trafik polisi ekipleri ulaşıma açmak istedi. Ancak polisle vatandaş arasında tartışma yaşandı. Yolu açtırmayan vatandaşlar yol ortasında oturmayı sürdürdü. Daha sonra eylem yerine Jandarma ekipleri geldi. İl Jandarma Alay Komutanının talimatı ile askerler yoldaki çayları süpürdü. Ardından yerde oturan çay üreticisi vatandaşlar yaka paça dışına alındı. Yol ancak 1,5 saat sonra ulaşıma açılabildi.

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN