Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Kamu emekçisi AKP’ye son sözünü söyledi: GREV!

AKP’nin kamu emekçilerine grevsiz toplu sözleşme ve son söz olarak yüzde 3.5 zam önerisi binlerce kamu emekçisinin eylemiyle protesto edild...


AKP’nin kamu emekçilerine grevsiz toplu sözleşme ve son söz olarak yüzde 3.5 zam önerisi binlerce kamu emekçisinin eylemiyle protesto edildi.
Kamu emekçileri AKP’nin zam önerisine yanıtı alanlarda verdi. Sirkeci ve Çapa’dan Beyazıt’a yürüyen binlerce kamu emekçisi AKP’nin emekçilerle dalga geçmesine izin vermeyeceklerini haykırdı.
Eğitim-Sen’in oldukça kitlesel katıldığı mitinge, KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB, DİSK, TKP, Halkevleri, ÖDP, BDP, ESP, EMEP ve birçok kitle örgütü destek verdi.Binlerce kamu emekçisi yürüdü
Başbakan Erdoğan’ın “son sözümüz yüzde 3.5 zamdır” sözlerine yanıt bugün kamu emekçilerinin greviyle geldi. İstanbul’da sabah saatlerinde birçok kamu kurumunda yüzde yüz katılımla greve çıkan kamu emekçileri, KESK’in çağrısıyla, saat 12.30’da Sirkeci ve Çapa’da toplandı. Bu iki noktadan Beyazıt’taki miting için yürüyüşe geçen binlerce kamu emekçisi, saat 14.00’da miting için Beyazıt’ta bir araya geldi.
keskgerv-1.jpg
“Kamu emekçileriyle dalga geçenlere grevle yanıt verdik”
Burada kamu emekçilerine seslenen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, kamu emekçileri olarak kendileriyle dalga geçenlere, kendilerini kapı kulu olarak görenlere en büyük yanıtı grevle verdiklerini söyledi.
Yüz binlerce kamu emekçisinin bugün ülkenin birçok noktasında greve çıktığına vurgu yapan Özgen, 12 Eylül Referandumuna evet diyen sendikalara seslenerek, kamu emekçilerinden özür dilemelerini istedi.
12 Eylül referandumundaki toplu sözleşme yalanının ne anlama geldiğinin şimdi daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Özgen, son sözü hükümetin söylediği, grev hakkının olmadığı bir toplu sözleşmeden bahsediliyor. Bu dünyanın hiçbir noktasında görülmüş bir şey değil” dedi.
“Birileri gemiciklere biniyor emekçilere kazan dairesi düşüyor”
Sendikaları ve kamu emekçilerini yok sayan hükümetin emekçilerle dalga geçercesine biz zam teklifi sunduğunu ve bunu krizi gerekçelendirerek yaptığını hatırlatan Özgen, hükümetin buradan bir tercih yaptığını ve tercihini patronlardan yana kullandığını ifade etti.
Hükümetin emekçilerinin taleplerini karşılarsak halk mağdur olur sözlerine yanıt veren Özgen, halkın yüzde 99’unun zaten mağdur olduğunu, birileri gemiciklere binerken emekçilere kazan dairesinin düştüğünü söyledi.
“Hükümet ne yaparsa yapsın, ne kadar korkarsa korksun emekçilerin grevi birleşik mücadelenin önünü açıyor” diyen Özgen, bizlere tek teminatı şiddet ve yoksulluk olanlara karşı tek silahlarının mücadele etmek olduğunu dile getirdi.
“Zafer direnen emekçinin olacak”
Özgen’in ardından kamu emekçilerine seslenen İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, sağlık emekçilerinin Türkiye’nin en büyük taşeron işçileri olduğunu söyledi. Hükümetin yoksullaştıran politikalarına karşı mücadelenin önemine değinen Gören, “zafer direnen emekçinin olacak” dedi.
Son olarak söz alan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, AKP hükümetinin halkın geleceğini karartmaya çalıştığını belirterek, kamu emekçilerinin bu süreçteki mücadelesinde, DİSK’inde omuz omuza kamu emekçilerin yanında olacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından yapılan müzik dinletisinin ardından eylem sona erdi.
(soL – İstanbul)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN