HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Artık senin hukukun yok.. Bitti o! Onların hukuku var '

Özel yetkili mahkemeler, polis komplosu ve dahası.. Behzat Ç. dün geceki bölümüyle yine konuşturdu...  Sosyal medyada hakkında en çok yoru...

Özel yetkili mahkemeler, polis komplosu ve dahası.. Behzat Ç. dün geceki bölümüyle yine konuşturdu... 


Artık senin hukukun yok!Sosyal medyada hakkında en çok yorum yapılan dizilerin başında gelen “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” Twitter'a yine damgasını vurdu.
Fenomen dizi hem dün akşamki bölümüyle hem de aldığı cezayla sosyal medyanın en çok konuşulan konularından bir oldu...

Dün akşam yine nefes kesti

Behzat Ç. 'nin amansız düşmanı Ercüment Çözer yarım kalan hesabı kapatmak için geri döner ve ihale sürecinde zorluk çıkaran Savcı Esra 'yı kaçırır. Behzat Ç.'yi 'savcı bu işin peşini bırakmazsa hapse girecek' diye tehdit eder. Behzat Ç., Esra'dan Ercüment Çözer'in peşini bırakmasını ister.

"Artık onların hukuku var"

Hukuka hala inanan Savcı Esra 'Behzat ben seni bırakırım bunların peşini bırakmam" der. Behzat Ç.'nin yanıtı 
çarpıcıdır: 'Artık senin hukukun yok.. Bitti o! Onların hukuku var ' 

"Savcı Esra'ya polis komplosu"

Sincan savcısının kararıyla Savcı Esra'nın ofisi "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla aranır. Polis arama sırasında büroya flaş bellek koyar. Savcı Esra " Bu komplo, siz kimi kandırıyorsunuz" diye bağırır.
Savcı Esra badem bıyıklı bir savcıya ifade verirken,dizi böylece flaş bellek ve CD kompolarıyla ünlü davalara ve savcı İlhan Cihaner'e selam çakar.


Savcı Esra ve Behzat Ç. arasında diyaloglar ve Savcı'nın örgüt üyeliği ile suçlanması sanal alemde en çok konuşulan konulardan biri oldu. Behzat Ç. yine ülke gündemine belgesel tadında bir dokundurma yapmımştı.


RTÜK'ten bir ceza daha

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), daha önce uyarı cezası verdiği “Bir Ankara Polisiyesi-Behzat Ç.” dizisine, aynı maddenin ihlali nedeniyle bu kez idari para cezası uygulayacak.

Üst Kurul, 7 Haziran'da gerçekleştirilen son toplantısında Behzat Ç. dizisi için 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'nun 8/2 ve 8/1/h maddelerinin ihlali nedeniyle müeyyide uygulanmasına karar verdi.

RTÜK, daha önce, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” maddesinden uyarı cezası verdiği diziye, 1-8 Nisan tarihlerinde yayımlanan bölümlerinde aynı maddeyi ihlal etmesi nedeniyle bu kez idari para cezası uygulayacak.

Üst Kurul, yayınların alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı madde kullanımıyla kumar oynamayı özendirici nitelikte olamayacağı yönündeki maddenin ihlali nedeniyle de diziye uyarı müeyyidesi uygulanmasını kararlaştırdı.

Hayranları ne yapacak?

Behzat Ç. hayranları daha önce Ankara Kızılay'da bir araya gelerek diziye verilen cezaları protesto etmişti.

"Behzat Ç.'ye uzanan eller kırılsın!"
Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan kalabalık grup, Çankaya Belediyesi'nin kurduğu dev ekranda diziyi kaldırımlara oturarak izleyen 'Behzat Ç.' sevenleri, dizinin reklam aralarında 'Behzat'a uzanan eller kırılsın', 'Ankara uyuma, 'Behzat Ç.'ne sahip çık' sloganları da atmıştı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Business News