HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Grup Yorum üyelerine dava

Grup Yorum üyeleri Ali Papur, Caner Bozkurt ve Ali Aracı’nın da aralarında bunduğu 13 kişi hakkında, “DHKP/C örgütü üyesi olmak”, “Görevli ...


Grup Yorum üyeleri Ali Papur, Caner Bozkurt ve Ali Aracı’nın da aralarında bunduğu 13 kişi hakkında, “DHKP/C örgütü üyesi olmak”, “Görevli memura direnmek” ve “Mala zarar vermek” suçlarından cezalandırılmaları istemiyle iddianame düzenlendi.
 
İddianame, Balyoz soruşturmasını başlatan, şike iddialarına ilişkin iddianameyi hazırlayan ve yaz kararnamesi ile Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanan eski özel yetkili savcı Mehmet Berk tarafından hazırlandı.
 
“DHKP/C örgütü üyesi olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “görevli polis memuruna direnmek” ve “mala zarar vermek” gibi suçlamalarla ilgili 13 kişiye ilişkin hazırlanan iddianame, onaylanması için Ulusal Yargı Ağı Projesi üzerinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'e gönderildi.
 
Başsavcının onaylamasının ardından iddianamenin hangi mahkemeye gönderileceği belli olacak.
 
İddianame kapsamında, Grup Yorum üyelerinin Bakırköy'deki İdil Kültür Merkezi'ne gerçekleştirilen polis operasyonu sırasında polise mukavemet ettikleri iddiasıyla “görevli memura direnmek” suçundan haklarında ceza verilmesinin talep edildiği belirtildi. Grup üyelerinden Ali Papur için de “mala zarar vermek” suçundan ceza istendiği kaydedildi.

Business News