HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

RTE Üniversitesi rektörü 'en başarılı rektör' seçildi???

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yılın en başarılı rektörü seçildi. Rize Üniversitesi'nin adını değişti...


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yılın en başarılı rektörü seçildi. Rize Üniversitesi'nin adını değiştirmek ve logosunu tasarlamak için canla başla çalıştığı bilinen Yılmaz'ın "en başarılı rektör" unvanına layık görülmesi şaşırtmadı.
Memur Dernekleri Federasyonu (Memur-Der) tarafından Recep Tayyip Erdoğan (RTE) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yılın en başarılı rektörü seçildi. Memur-Der'in yaptığı açıklamaya göre, Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve son bir yılda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü olarak yaptığı hizmetlerden dolayı bu ödüle layık görüldü.
Açıklamada Rize’de uygulanan ve "Rize Modeli" olarak adlandırılan, Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastanesi ile Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ortak kullanımı (afiliasyon) modelinin Türkiye’de bir ilk olduğu ve başarılı bir şekilde hastalara hizmet verdiği vurgulandı.
Örnek faaliyetlerle göz doldurdu
Açıklamada, "Üniversitenin uluslararası standartlara kavuşturulması, yurt içi ve yurt dışı örnek faaliyetlerle göz doldurması, kısa zamanda ülke genelinde tanınır noktaya gelmesi ve diğer örnek teşkil edecek özelliklerinizden dolayı memur dernekleri federasyonu ve bağlı derneklerimizin yetkili kurullarınca alınan karar gereği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı yılın en başarılı rektörü olarak seçmiş bulunmaktayız" denildi.
Rektör, türban imzacısıProf. Dr. Arif Yılmaz'ın Rize Üniversitesi'nin isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilme sürecinde çok emek gösterdiği biliniyor. 2006 yılında kurulan Rize Üniversitesi olan RTE Üniversitesi'nin rektörü Arif Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2011 yılında atanmıştı. Aynı zamanda Yılmaz'ın türban imzacılarından biri olduğu biliniyor.
Üyelerin tamamı "RTEÜ" dedilerRize Üniversitesi'nin adı geçtiğimiz kasım ayının sonlarına doğru bilim adına alınan "tarihi" bir kararla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmişti. Karar, Senato toplantısında, toplantıya katılan 23 üyenin tamamının oyuyla kabul edildi.
RTEÜ'ye yaraşır logo derdine düştülerRektör Arif Yılmaz'ın gösterdiği çaba yetersiz bulunmuş olacaktı ki üniversitenin logosunun değiştirilmesi yönünde de ilginç öneriler getirildi. Rize Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Mustafa Çakır da logo için bir çalışma içinde olduğunu söylemişti. Çakır, "Logo için çeşitli kesimler farklı önerilerde bulunuyor. Benim önerim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıdır" demişti.
"erdogan.edu.tr" de yaptılarRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin (RTEÜ) resmi internet sitesinin www.rize.edu.tr olan adresi de geçtiğimiz günlerde www.erdogan.edu.tr olarak değiştirildi.

VİDEO