HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Sanat maratonu başlıyor, gel şehrim, seyreyle!'

AKP’nin sanata karşı başlattığı topyekûn saldırıya yanıt, bir hafta boyunca kesintisiz olarak sürecek “Sanat Maratonu” ile verilecek. AKP’n...


AKP’nin sanata karşı başlattığı topyekûn saldırıya yanıt, bir hafta boyunca kesintisiz olarak sürecek “Sanat Maratonu” ile verilecek.
AKP’nin sanatın her alanına dönük başlattığı kapsamlı saldırıya karşı, sanatçılar “Sanat Maratonu”nu başlatıyor. 16 Haziran 2012 Cumartesi günü başlayacak olan sanat etkinlikleri 22 Haziran’a kadar kesintisiz olarak devam edecek.
Maraton, Özgürlük Parkı’nda başlayacak
Birçok sanatçı ve sanat kurumunun destek verdiği “Sanat Maratonu”na ilişkin yapılan "Sanat maratonu başlıyor, gel şehrim, seyreyle" başlıklı açıklamada, “24 saat durmadan ve günlerce sürecek olan Sanat Maratonu'muz, 16 Haziran 2012 Cumartesi günü, Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda, saat 17:00 de okunacak basın bildirisinin ardından başlayacak” denildi.
16 Haziran’da başlayacak ve 22 Haziran’da bitecek olan Maraton’da, tiyatro, dans, müzik, şiir dinletileri, söyleşiler, kısa film gösterileri yapılacakken, pek çok sanatçı da yapılacak bu etkiniliğe gönüllü olarak destek sunacak.
“Sanat ve halk buluşacak”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği tarafından yapılan açıklamada yapılacak olan etkinliklere ilişkin şu bilgilere yer verildi:
Genco Erkal, Tülay Günal, Vedat Sakman, Grup Gündoğarken, Levent Kırca, Çiğdem Erken, Güvenç Dağüstün, Fırat Tanış, Ufuk Karakoç ve daha pek çok sanat meslek örgütünün, Şehir Tiyatrosu, Devlet Tiyatrosu, Özel Tiyatrolar, Üniversite topluluklarından sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek bu benzersiz "Sanat Maratonu" Guınness gözlemcilerince de takip edilecektir. Halk ile sanatın ve sanatçıların buluşması ve dayanışması için tasarlanan, dünyada bir benzeri daha olmayan Sanat Maratonu'muza herkes davetlidir.
(soL – Haber Merkezi)

Business News