HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

THY emekçilerine ÖDP ve Bandista'dan destek

THY emekçilerinin grev yasağına ve işten atılan arkadaşlarına dair başlatmış olduğu direniş 15. gününe ulaştı. Direnişe destek her geçen gü...


THY emekçilerinin grev yasağına ve işten atılan arkadaşlarına dair başlatmış olduğu direniş 15. gününe ulaştı. Direnişe destek her geçen gün artıyor. Bugün ÖDP ve Tayfa Bandista, THY emekçilerinin yanındaydı.
THY emekçilerinin grev yasağı ve işten çıkartmalara karşı başlattığı direniş 15. gününe ulaştı. Direnişe her geçen gün destek artarken bugün ÖDP üyeleri ve Tayfa Bandista grubu da THY emekçileriyle dayanışma ziyareti yaptı.
Alper Taş konuşma yaptıÖDP Eş Başkanı Alper Taş, THY’nin emekçilerinin haklı eylemini alkışladıklarını söyleyerek, "Hafta sonu yaptığımız kongre nedeniyle buraya gelmekte geciktik. İnanın bu süreçte yüreğimiz sizinleydi. ÖDP olarak ne bir adım ilerinizde ne bir adım gerinizde olacağız. Mücadele arkadaşlığı yapacağız" dedi.
"Başbakan yalan söylüyor"Taş, "Başbakan yalan söylüyor. Biz bu yalan düzenini yıkmak için mücadele ediyoruz. 2010 referandumunda iki sendikaya üye olabilirsiniz dediler, grev yasaklarını kaldıracağız dediler. Bırakın iki sendikaya üye olmayı, grev bile yapamaz duruma getirdiler. Ama şunu söyleyebiliriz ki, sermayenin attığı bu adım sona eriyor. Artık insandan yana, halktan yana yeni bir dünya kuruluyor. Atılan bütün işçi kardeşlerimizin işe iadelerini tekrar talep ediyoruz" diye konuştu.
"Kurtuluş yok tek başına"ÖDP Eş Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya da AKP’nin ileri demokrasi söyleminin bugün geldiği noktaya vurgu yaparak, “İleri demokrasi"de grev yasakları ve işten çıkarmaların meşrulaştığını belirtti. Çetinkaya, sözlerini, "Dünyanın her yerinde haklı mücadelemiz peşlerini bırakmayacak. Çünkü ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’” diyerek sonlandırdı.
Bandista da destek verdiBandista yaptığı açıklamada, "Onların bize tarif ettikleri yalanlardır. İddia ettikleri özgürlük; köpekler gibi saatlerce, kan ter içinde çalışmak demek. İddia ettikleri özgürlük nasıl sevişileceğini belirlemek ve kanunlara geçirmektir. Hayallerimize adım adım yaklaşıyoruz. Ama bunlar son bulacak, yavaş yavaş ama bir an içinde" dedi.
Açıklamanın ardından Bandista grubu şarkılarıyla THY emekçilerinin direnişine eşlik etti.
(soL - İstanbul)

Business News