HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Tuncay Özkan'ın kızına neden bunu yaptınız?

Babası içerde olduğu için psikolojik olarak zaten yıpranan bir kız çocuğuna bu zulmü neden reva gördünüz? Bu soruyu soran Cumhuriyet, Sözcü...

Babası içerde olduğu için psikolojik olarak zaten yıpranan bir kız çocuğuna bu zulmü neden reva gördünüz?
Bu soruyu soran Cumhuriyet, Sözcü, Aydınlık gazetelerinden bir yazar değil. Soruyu Yeni Şafak'tan Salih Tuna soruyor. Köşesinde Tuncay Özkan'ı sert bir dille eleştiren Yeni Şafak yazarı Tuna ardından bir noktada bu zor soruyu soruyor: "Tuncay Özkan'ın kızına neden bunu yaptınız?"

İşte Tuna'nın yazısından, üstelik Cumhuriyet yazarı Bedri Baykam'ın köşesine gönderme yaptığı o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

BURADA DURURUM ÇÜNKÜ BEN DE BABAYIM

"Mustafa Balbay gibi ne CHP milletvekili titri var, ne de her gün adını zikreden bir gazetesi.

Bir kızı var: Nazlıcan Özkan.

Burada dururum işte, benim de kızım var; ben de babayım çünkü.

MÜSLÜMAN OLMAK HERŞEYDEN EVVEL VİCDANLI OLMAKTIR

Bizim kızlarımızın başörtülü yaşama hakkına saygısı olmasa da karşımda bir baba var.

Müslüman olmak her şeyden evvel vicdanlı olmaktır.

Bedri Baykam'ın geçenlerde "Avusturya Lisesi'nin Nazlıcan Özkan'a Yaşattıkları" (5 Haziran 2012 – Cumhuriyet) başlıklı yazısı kanımı dondurdu.

Her Çarşamba günü babasıyla hasret giderebilmek için Silivri yollarını tutan Nazlıcan'a Avusturya Lisesi yapmadığını bırakmamış.

ERGENEKON NAZİ ÖRGÜTÜ MÜ?

Bedri Baykam'dan okuyalım: "İşte bu buluşmalar yüzünden Nazlıcan'ın gidemediği çarşamba okul saatleri, birileri için bahaneyi oluşturuvermiş. Önce iki Avusturyalı öğretmen, 'Ergenekon, Nazi örgütü mü?' diye söylenmeye başlamışlar. Aralarından biri, Frau Berger, Nazlıcan'a 'Sen gelme sınıfa artık, senden vazgeçtim, kaldın' diye çıkışmış. Nazlıcan'ın derse devam etme arzusu, duvarla buluşmuş. Olaylar bununla kalmamış, muhasebe hocası Frau Braunschmidt (...) Nazlıcan'ın okulda olmadığı bir gün sırasından kitap ve defterleri hışımla alıp bir kısmını çöpe, bir kısmını camdan aşağıya atmış. (...) Bunun ardından Mart 2010'da Nazlıcan'ın tasdiknamesi eline verilmiş!."

Nedir bu zulüm, nedendir?

BU ZULMÜ NEREDEN ÖĞRENDİNİZ?

Babası içerde olduğu için psikolojik olarak zaten yıpranan bir kız çocuğuna bu zulmü neden reva gördünüz?

Bayanlar baylar bu zulmü nerden öğrendiniz? Nazilerden mi?

Yoksa... 27 Mayıs 1960 darbecilerinden mi?

Bedri Baykam ve Tuncay Özkan'ın da "hürriyet ve özgürlük bayramı" tesmiye ettikleri o melun darbenin ardından, Demokrat Partili ailelerin çocuklarına envaiçeşit eziyet edilmişti hani. (Gazeteciler)

Business News