HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ukrayna 2-1 İsveç

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu maçında ev sahiplerinden Ukrayna, Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmada İsveç'i ...


2012 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu maçında ev sahiplerinden Ukrayna, Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmada İsveç'i 2-1'lik skorla mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.Finale de ev sahipliği yapacak olan Kiev'deki Olympic Stadium'da oynanan zorlu karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 55 ve 61. dakikada Shevchenko kaydetti. İsveç'in tek golü ise 52. dakikada İbrahimovic'ten geldi.

Ukrayna bu galibiyetle 3 puanı aldı ve grubunda liderlik koltuğuna oturdu. İsveç ise turnuvaya puansız olarak son sırada başladı.

D Grubu maç programı
15 Haziran 2102: İsveç – İngiltere (Kiev Olimpiyat Stadı)
15 Haziran 2012: Ukrayna – Fransa (Donbass Arena)
19 Haziran 2012: İngiltere – Ukrayna (Donbass Arena)
19 Haziran 2012: İsveç – Fransa (Kiev Olimpiyat Stadı)

CÜNEYT ÇAKIR'DAN BAŞARILI YÖNETİM
Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, gösterdiği başarılı performans ile takdir topladı. Çakır, 90 dakika boyunca 4 sarı gösterdi.
ELMANDER FIRSATI KAÇIRDI
İsveç takımında 71. dakikada Rosenberg'in yerine oyuna dahil olan Galatasaraylı Johan Elmander, 90. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topu üstten auta atarak büyük bir avantajı kaçırdı.
Stat: Kiev Olimpiyat Stadı
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)
Ukrayna: Pyatov, Selin, Khacheridi, Mikhalik, Tymoshchuk, Gusev, Yarmolenko, Nazarenko, Konoplyanka (Dk. 90 3 Devic), Shevchenko (Dk. 81 Milevskiy), Voronin (Dk. 85 Rotan)
İsveç: Isaksson, Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson, Elm, Larsson (Dk. 68 Wilhelmsson), Kallstrom, Ibrahimovic, Toivonen (Dk. 62 Svensson), Rosenberg (Dk. 71 Elmander)
Goller: Dk. 52 Ibrahimovic (İsveç), Dk. 55 ve 62 Shevcenko (Ukrayna)
Sarı kartlar: Dk. 11 Kallstrom, Dk. 83 Elm (İsveç)

Business News