HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

ÇOK SAYIDA ÖZEL HAREKATÇI VE ASKER ÖLDÜ, HÜKÜMET KAYIPLARI GİZLİYOR!

Günlerdir çatışmaların eksik olmadığı Şemzînan’a TSK dün 10 bin asker sevkederek bölgeyi tam bir savaş alanına çevirdi. Dünkü çatışmalarda 5...

Günlerdir çatışmaların eksik olmadığı Şemzînan’a TSK dün 10 bin asker sevkederek bölgeyi tam bir savaş alanına çevirdi. Dünkü çatışmalarda 50’ye yakın özel harekatçının yaşamını yitirdiğini bildiren yerel kaynaklar, bir helikopterin de düşürüldüğünü kaydetti

ÇOK SAYIDA ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Colemêrg’in Şemzînan ilçesinde 23 Temmuz’dan bu yana başlayan çatışmalar tam bir savaş hali aldı. Ordu dün bölgeye 10 bin asker sevk etti. Gelaşk, Nirkole, Goman etekleri, Mergesave, Serbera ve Sertet kırsalında çatışmalar dün yine şiddetlendi. Yerel kaynaklar çok sayıda askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

BİR HELİKOPTER DAHA DÜŞÜRÜLDÜ!

Yerel kaynaklar bölgedeki kontrolün tamamen HPG’lilerin denetiminde olduğunu bildirirken, indirme yapmak isteyen bir Skorsky helikopterin önceki gün düşürüldüğü kaydedildi. Bölgeden gelişmeleri bildiren ANF muhabiri Cihan Özgür de en az 49 özel harekatçının yaşamını yitirdiği bilgisini aktardı.

Kayıplar gizleniyor Köyler bombalanıyor

Bir haftadır süren askeri operasyonlar kapsamında verdiği ağır kayıpları gizleyen TSK’nin, rastgele bombalamasının ardından önceki gün Nehri köyü ve bağlı Navrezan, Nîrkula Serî, Nîrkula Nîvekê, Beytera, Rubunus ve Müşe mezralarında yaklaşık bin kişi köylerini terk etti.

Şemzînan yanıyor sessizlik sürüyor!

Colemêrg’in (Hakkari) Şemzînan ilçesinde HPG’nin kırsal alanı kontrolü altında tutmasından bu yana savaş şiddetlenerek sürüyor. Dün ağır kayıplar veren TSK, bölgeye 10 bin asker sevk etti. Şemzînan’a bağlı Nehri (Bağlar) köyüne bağlı Navrezan (Çem) ve Rubunus (Rüzgârlı) mezralarında 24 Temmuz’da başlayan çatışmalar sürüyor. Gelaşk (Günyazı) köyünün Nırkole (Yiğitler) mezrası Goman etekleri ve Mergesave, Serbera ve Sertet kırsalında çatışmalar dün yine şiddetlendi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre; çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı ifade edildi. Yaşanan askeri kayıplara ilişkin yetkililer sessiz kalırken, Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; önceki gün çıkan çatışmalarda, 2 asker yaşamını yitirdi, 10 asker de yaralandı.

HPG yolları tuttu

Şemzînan’a bağlı Şapatan (Gelişen) köyüne bağlı Ulaşan mezrası ve Mavan (Samanlı) köyü arasında, HPG’lilerin oluşturdukları kontrol noktasında 2 saat boyunca kimlik kontrolü yaparak, yurttaşlarla sohbet ettiği öğrenildi.

Köylüler bombalamadan kaçtı

Bölgenin rastgele bombalanmasının ardından önceki gün Nehri (Bağlar) köyü ve bağlı Navrezan (Çem), Nîrkula Serî (Yukarı Yiğitler) ve Nîrkula Nîvekê (Orta Yiğitler), Beytera (Begerde) (Güzelkaya), Rubunus (Rüzgarlı), Müşe (Mose) mezralarında yaklaşık bin kişi köylerini terk etti.

Dersim’in Pilemûrîye (Pülümür) ilçesinde operasyona çıkan askerlerle HPG’liler arasına çıkan çatışmada ise 2 askerin yaşamını bildirildi.

Bu arada BDP Çewlîg (Bingöl) vekili İdris Baluken, Adaklı ilçesine bağlı köylerde artan özel tim baskısını İçişleri Bakanı Şahin’e sordu.

TSK kayıpları gizliyor mu?

Şemzînan’da son bir haftada tam bir savaş hali yaşanırken, kamuoyunda da TSK’nin asker ölümlerini gizlediği kuşkuları artıyor. Colemêrg ve Wan’da yaşamını yitiren ve yaralanan onlarca askerin hastaneye götürüldüğü belirtiliyor. HPG yaptığı açıklamalarla son bir haftadaki çatışmalarda 100’den fazla askerin yaşamını yitirdiğini bildirirken, TSK’den hiç bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor. Buna karşın Hakkari Devlet Hastanesi’ne sık sık giden ambulanslar da kamuoyundaki “asker kayıpları gizleniyor” kuşkularını haklı çıkarıyor.

Önceki gün akşam saatlerinde geç saatlere kadar helikopterlerle Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yaşamını yitirmiş ve yaralanmış çok sayıda askerin taşındığı belirtiliyor. Gece boyunca yurttaşlara kapatılan Acil Servis kapısının sabah mesai saatinin başlamasıyla birlikte açıldığı bildirildi. Yaşamını yitiren asker cenazelerinin hastane morgunda bekletildiği belirtilirken, yaralı askerlerin ise tedavilerine devam edildiği kaydedildi. Yaşamını yitiren HPG’lilerin aileleri de, çatışma bölgesinde tutulduğu belirtilen cenazeleri almak için savcılığa başvurdu. Ancak savcılık bölgenin güvenli olmadığı gerekçesiyle ailelerin talebini ret etti.

Cizîr’de 10 yaşındaki Gülcan infaz edildi

Şirnex’in Cizîr ilçesinde önceki gün akşam, evlerinin 50 metre ötesinde oyun oynayan 10 yaşındaki Gülcan Oğuş, kimin tarafından atıldığı belli olmayan bir tabanca kurşununun göğsüne isabet etmesi sonucu öldü. Oğuş’un cenazesi yapılan otopsinin ardından dün toprağa verildi. Baba Mehdi Oğuş, olayın olduğu gün Irak’a yük götürdüğünü ve haberi duyar duymaz Cizîr’e geldiğini belirterek, “Kızımı vuranı gören var ama kimse söylemiyor. Tabancayla ateş edilmiş. Kızım bu sene 4.sınıfa gidecekti” dedi.

HPG bir helikopter daha düşürdü

Şemzînan’da geniş bir alanın 8 gündür HPG’lilerin denetiminde olduğu bildirilirken, indirme yapmak isteyen bir helikopterin daha pazar günü HPG’liler tarafından düşürüldüğü bildirildi. ANF muhabiri Cihan Özgür en az 49 özel harekatçının yaşamını yitirdiği bilgisini aktardı. Daha önce HPG’nin düşürdüğü bir Skorky helikopteri kameralara böyle yansımıştı.

HPG’li Güven’in cenazesi alındı

Şirnex’in Cudî kırsalında 21 Mart’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Mehmet Vasıl Çelik ve Yunus Mutlu, Çewlîg’in (Bingöl) Dara Hênê (Genç) ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Adil Güven ve 17 Temmuz tarihinde Kato Dağı’nda çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve İran nüfusuna kayıtlı İbrahim Serin Ezağ’ın aileleri cenazelerini almak üzere Meletî’ye gitti. Burada cenazelerini teşhis eden Adil Güven’in ailesi, cenazeyi alarak memleketi Bêdlîs’e doğru yola çıktı. Güven, Sıvara köyünde defnedilecek. Malatya Kimsesiziler Mezarlığı’nda defnedilen Çelik, Mutlu ve Ezağ’ın ailelerinin ise işlemler için bekleyişi sürüyor.

Business News