HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

20. Uluslararası Kürt Kültür Festivali Mannheim'da!

Avrupa'da yaşayan Kürtlerin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 20. Uluslararası Kürt Kültür Festivali bu kez Almanya'nın Mannheim...

Avrupa'da yaşayan Kürtlerin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 20. Uluslararası Kürt Kültür Festivali bu kez Almanya'nın Mannheim kentinde yapılacak. 8 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek festivalde bu yıl “Öcalan’a Özgürlük - Kürdistan’a Statü” talebi yükselecek. Festivalin davetlileri arasında BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve PYD Eşbakanı Salih Müslüm Muhammed de bulunuyor.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) , bu yıl 20.'si düzenlenecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nin hazırlıklarına başladı. Almanya'nın güneyinde bulunan Mannheim kentinde düzenlenecek ve Avrupa'nın birçok ülkesinden Kürdistanlıların katılacağı festivalin bu yıl da coşkulu geçmesi bekleniyor. Festivale ilişkin açıklama yapan YEK-KOM Tertip Komitesi, şu çağrıyı yaptı:

"Kendilerine karşı dayatılan inkâr ve imhaya karşı büyük bedeller veren Kürtler, direnerek özgürlük mücadelelerine her yerde devam etmekteler. Buna en somut örnek olarak ‘Batı Kürdistan- Suriye’de Kürtler kendi statülerini elde etmelerini ve kendi özerk kurumlarını oluşturmalarını verebiliriz. 

Almanya’da yaşayan Kürtler olarak bizlerde geçen sene başlattığımız‚ Kürt Kimliği Tanınsın’ kampanyasıyla ülkedeki bu olumlu sürece ve gelişmelere katkı sunmak ve onların kendilerini özkimlikleriyle ifade etmelerine de vesile olmak istiyoruz. Bunun için gelenek haline getirdiğimiz Festivalimizde bizlerde “Öcalan’a özgürlük - Kürdistan’a Statü” şiarını haykırmak istiyoruz." 

'HAZIRLIKLAR BİTMEK ÜZERE'

Festivalin tüm hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğuna dikkat çeken Tertip Komitesi, etkinliğe başta Kürdistan'dan olmak üzere Avrupa’dan birçok misafir konuşmacı ve sanatçı katılacağını bildirdi. Avrupa'daki Kürt kurum temsilcilerinin yanı sıra misafir konuşmacı olarak BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve PYD Eşbakanı Salih Müslüm Muhammed de katılacak.

Festivalin kültür programında ise şu isimler sahneye çıkıyor: Koma Berxwedan, Servet Kocakaya, Chopy, Şengül, Ali Mansur, Grup Baran, Koma Erbanê, Koma Teq û Req. Folklor gruplarının da oyunlarını sergileyeceği festivalde sinevizyon gösterimi de yapılacak. 

20. ‘Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin Kürdistan'da özgürleşen halkla buluşmanın adı ve adresi olacağına dikkat çeken YEK-KOM Festival Tertip Komitesi "Bundan dolayı Avrupa’da yaşayan tüm Kürtleri ve onların dostlarını 8 Eylül 2012 günü Mannheim kentinde buluşmaya ve hep birlikte sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz" çağrısını yaptı. Festival Mannheimer Maimarktgelände, Xavier-Fuhr-Str. 101, 68163 Mannheim adresinde gerçekleşiyor.

Business News