HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Elazığspor: 1 - Fenerbahçe: 1

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig 2012-2013 sezonuna bir puanla başladı. Uzun süre bir kişi fazla oynayan sarı-lacivertliler, deplasmanda San...


Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig 2012-2013 sezonuna bir puanla başladı. Uzun süre bir kişi fazla oynayan sarı-lacivertliler, deplasmanda Sanica Boru Elazığspor'la 1-1 berabere kaldı.

Sezona iyi bir başlangıç yapmak ve Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda oynayacağı Spartak Moskova maçı öncesi moral bulmak isteyen Kanarya, İzmir'de bir hayli zorlanırken, sahadan mutlu ayrılmayı başaramadı.

Elazığ Atatürk Stadyumu'ndaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle İzmir'de oynanan mücadelede, Elazığspor adına Kamerunlu oyuncu Herve Tum, 50'inci dakikada ağları sarstı. Fenerbahçe'nin golü ise 64'üncü dakikada yeni transfer Dirk Kuyt'tan geldi.
Ev sahibinde Sedat Bayrak, 65'inci dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

FENERBAHÇE HAZIR DEĞİL
Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü çizemeyen Fenerbahçe, Romanya'nın FC Vaslui takımını saf dışı bırakıp Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamış, daha sonra TFF Süper Kupa'da ezeli rakibi Galatasaray'a 3-2 yenilmişti.

TARTIŞMALI GOLFenerbahçe'nin beraberlik golünden sonra ortalık bir anda karıştı. Gol pozisyonu sırasında, suratına top gelen Elazığsporlu Bülent Ertuğrul yerde kaldı. Ancak hakem, oyunu devam ettirdi. Bu sırada Hollandalı yıldız Kuy'ın golü geldi. Hakeme itiraz eden Sedat Bayrak, ikinci sarıdan kırmızı kart sonucu Elazığspor'u 10 kişi bıraktı.

İZMİR UĞURU TUTMADI
SPOR Toto Süper Lig’de İzmir’de oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibini yenemedi. Çeşitli nedenlerle İzmir’de oynadığı müsabakalarda Gençlerbirliği’ni 2 kez, A.Gücü’nü 1 kez mağlup eden sarı lacivertliler, Trabzonsporile 2-2 berabere kaldı. F.Bahçe son olarak Bucaspor ile 24 Nisan 2011’de oynadığı müsabakayı 3-1 geri düşmesine rağmen 5-3 kazanmıştı.

ERZURUM'DA OYNAYALIM
SANICA Boru Elazığ Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Yıldırım Demirören’den rica ediyorum, bu saatte 34 derecede top oynamak çok zordur. Bir sonraki maçımızı Erzurum’da oynamak istiyoruz. 3-4 hafta daha kendi sahamızda oynayamayacak gibi gözüküyoruz. Bu süreçte sıcaklarda oynamak yerine Erzurum’da oynamak daha iyi olacak” dİye konuştu.

1.5 YIL SONRA EGE'YE GELEN FENER'İ 30 BİN KİŞİ İZLEDİSarı lacivertliler, oldukça uzun bir aranın ardından İzmir’de maça çıkarak taraftarları ile buluştu.
Ergin KARATAŞ/DHA
SPOR Toto Süper Lig’in ilk haftasında Sanica Boru Elazığspor’la rakibinin stadı bakımda olduğu için İzmir Atatürk Stadı’nda karşılaşanFenerbahçe, Egeli futbolseverlerle 1.5 yıl sonra buluşmuş oldu. Sarı lacivertli ekip İzmir’de son olarak 2010-11 sezonunda, 24 Nisan 2011’de Bucaspor’la kaşılaşmış ve sahadan 5-3 galip ayrılmıştı.
İlk etapta 55 ile 255 lira arasında açıklanan bilet fiyatları tepkiler üzerine 30-150 lira aralığına çekilmesine rağmen tribünler tamamen dolmadı. Karşılaşmayı 30 bine yakın futbolsever izledi. Süper Lig’e 8 yıl aradan sonra dönen Elazığspor’un taraftarları ise maça ilgi göstermedi.

ELAZIĞ'DA BİR REAL MADRİDLİ
SÜPER Lig’in yeni ekibi Sanica Boru Elazığspor’da özellikle bir isim dikkat çekti. Sezon öncesi West Ham’dan gelen Julien Faubert, kariyerinde çok kısa bir süre de olsa Real Madrid’de oynamıştı. Öte yandan Atatürk Stadı’nda yerini alan az sayıdaki Elazığ taraftarı, şehirlerinin plakası olan 23. dakikada kutlama yaptı. Bordo beyazlılar bu dakikada meşale yakarak coşku yaşadı.

ELAZIĞSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1
Stat:
 İzmir Atatürk

Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ekrem Kan

Elazığspor: Ivesa, Adem, Bilica, Sedat Bayrak, Marvin, Köksal, Sezer Badur, Bülent, Julian Faubert (Dk. 73 Hrjove Spahija), Murat Kayalı (Dk. 76 Gökhan Emreciksin), Herve Tum (Dk. 87 Feidouno)

Fenerbahçe: Mert, Orhan Şam (Dk. 59 Cristian Baroni), Bekir, Egemen, Caner, Selcuk Şahin (Dk. 75 Milos Krasic), Mehmet Topal (Dk. 59 Mehmet Topuz), Kuyt, Stoch, Alex, Sow

Goller: Dk. 50 Tum (Sanica Boru Elazığspor), Dk. 64 Kuyt (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 65 Sedat (Sanica Boru Elazığspor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Sedat, Dk. 42 Bülent, Dk. 62 Sezer, Dk. 64 Murat, Dk. 86 Tum (Sanica Boru Elazığspor), Dk. 51 Bekir, Dk. 75 Caner, Dk. 82 Alex (Fenerbahçe)

Business News