HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

MEB seçmeli dersleri aceleye getirmek istiyor

MEB tarafından yayınlanan seçmeli dersler genelgesinde seçmeli derslerle ilgili tanıtımların 3-10 Eylül arasında MEB web sitesinde tanıtıla...


MEB tarafından yayınlanan seçmeli dersler genelgesinde seçmeli derslerle ilgili tanıtımların 3-10 Eylül arasında MEB web sitesinde tanıtılacağını duyururken, derslere ilişkin herhangi bir tanıtım henüz yapılmış değil.
AKP iktidarının 4+4+4 yasasıyla eğitimi gericileştirmek için attığı adımlardan biri de açılan üç tane yeni din temelli “seçmeli” dersler olurken, seçmeli dersler üzerine yayınlanan genelgede bu derslerin MEB sitesinde 3-10 Eylül tarihleri arasında öğrenciler tarafından incelenebileceği duyuruldu. Ancak belirtilen tarihin üzerinden üç gün geçmiş olmasına rağmen henüz bir bilgilendirme yapılmadı.
MEB'in yayınladığı genelgede öğrencilerin seçmeli dersler için vereceği dilekçenin bir örneğini sunulurken, örnek dilekçede işaretlenen 3 seçmeli dersin Kuran'ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı ve Temel Dini Bilgiler Dersi olması dikkat çekiyor.
MEB bilgilendirmeyi geciktiriyor
AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği pilav gününde yaptığı konuşmada “Bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız. 4+4+4’ten sonra Kuran'ı Kerim ve Peygamberimizin hayatının seçmeli ders olmasından sonra bu şansımız var” demişti. Yapılan bu açıklama 4+4+4 yasasıyla amaçlananın gerçek yüzünü de ortaya koyarken, MEB 31 Ağustos’ta seçmeli derslerin nasıl seçilebileceğine ilişkin bir genelge yayınladı.
Yayınlanan genelgenin ilk maddesinde “Ortaokullarda kayıtlı 5’inci sınıf öğrencileri, Bakanlığımızınwww.meb.gov.tr internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 03-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar vereceklerdir” ifadelerine yer veriliyor. Yayınlanan bu genelgeye göre bu yıl 5’inci sınıf öğrenciler için açılan bütün seçmeli derslerin duyurusunun şimdiye kadar yapılması gerekirken, henüz MEB’in web sitesinde herhangi bir bilgilendirme bulunmuyor.
Dersler nasıl belirlenecek?
Yayınlanan bu yönetmeliğe göre 5’inci sınıf öğrencileri öğrenciler seçecekleri dersleri 10-12 Eylül tarihleri arasında yazacakları dilekçe ile okuyacakları okul müdürlüklerine vermek durumundalar. Yayınlanan genelgeye göre dilekçeler okullara ulaştırıldıktan sonra 13-14 Eylül tarihleri arasında okul yönetimleri tarafından sisteme işlenecek. Genelgede en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi halinde grup oluşturulacağı kaydediliyor.
Genelgenin ekinde yer verilen bir ayrıntı da dikkat çekiyor. Öğrenciler için ek örnek bir dilekçe sunulurken, dilekçede seçmeli derslerin adına yer veriliyor ve yanlarındaki kutucuklarda seçilecek derslerin işaretlenmesi isteniyor. Listede yer verilen seçmeli derslerin ilk üçünü ise Kuran'ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı ve Temel Dini Bilgiler Dersi oluşturuyor.
MEB’in üzerinden üç gün geçmesine rağmen halen seçmeli derslerin tanıtımına ilişkin bir bilgilendirmeyi web sitesinden yayınlamaması seçmeli derslerin belirlenmesinin de aceleye getirileceğini gösteriyor.
(soL-Haber Merkezi)

Business News