HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Topyekun direniş eylemleri başladı

Topyekun direniş eylemleri başladı. BDP Grup toplantısı on binlerce Diyarbakırlının katılımıyla Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi önünde baş...

Topyekun direniş eylemleri başladı. BDP Grup toplantısı on binlerce Diyarbakırlının katılımıyla Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi önünde başladı. Diyarbakır, Şırnak ve Van'da hayat durdu. Daha önceki kepenk kapatma eylemlerinde kepenklerin açık kaldığı Diyarbakır Ofis ve Van Cumhuriyet Caddesi gibi bölgelerde de kepenkler kapalı. İstanbul Okmeydanı'nda AKP İl binasına yürümek isteyenlere saldırdı, Okmeydanı'nda çatışma sürüyor 

İstanbul Okmeydanı 
İstanbul Okmeydanı semtinde Topyekun Direniş eylemleri kapsamında AKP İstanbul İl binasına yürümek isteyenlere polis saldırdı. Anadolu Kahvesi'ndeki buluşmaya izin vermeyen polis gaz bombası kullanarak eylemcilere saldırdı. Polis ardından Sibel Yalçın Parkı'nda bulunan açlık grevinin taleplerine destek için kurulan çadıra da saldırıyor. 

Polis, açlık grevindekilere saldırıyor 
Polis, Sibel Yalçın Parkı'nda buluan ve açlık grevinin taleplerine destek amacıyla kurulan çadıra saldırıyor. Polis, açlık grevinde olan çocuğuna destek için gelen ve açlık grevine başlayan mahpus annelerinin olduğu çadırın içine gaz bombası atıyor. 

Polis, çadırı yıktı ve geri çekildi. Polisin attığı gaz bombasından dolayı fenalık geçirenler oldu. Fenalık geçirenler Okmeydanı Halkevi binasına taşınırken mahalleli Sibel Yalçın Parkı'nda toplanmaya başladı. 


Adnan Bilen instagramdan paylaştı: Diyarbakır’daki yürüyüşten bir kare

Diyarbakır 
Açlık grevindekilerin taleplerine destek için BDP’nin çağrısını yaptığı “Topyekun Direniş” eylemleri başladı. 

Diyarbakır’da hayat durdu. Kentte belediye otobüsleri, minibüsler çalışmıyor. Özel okullar dahil tüm okulların yarısından fazlası boş kaldı. İşyerlerine giden kamu çalışanlarının büyük kısmı çalışmıyor. 

Daha önce kepenk kapatma eylemlerine fazla desteğin olmadığı Ofis bölgesi dahil Diyarbakır’ın tüm kepenkleri kapalı durumda. Nöbetçi eczaneler, bazı fırınlar, bazı zincir marketler ve hastanelerin acil servisleri dışında her kapalı. 

Halk Diyarbakır hapishanesine yürüyor 
Diyarbakır'da kentin birçok bölgesinde bir araya gelen on binlerce kişi Diyarbakır 5 No'lu Kapalı Cezaevi'ne doğru yürüyor. Bağlar bölgesinden yürüyenlere polis biber gazı kullanarak saldırdı. 


Ferhatcira tarafından twitterda paylaşıldı

On binlerce kişi Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi önüne ulaştı. Kentin çeşitli bölgelerinden hapishane önüne doğru yürüyor. Hapishane etrafında yoğun bir polis ablukası var. 

AKP’li vekil de dükkanını kapattı 
ANF’nin haberine göre tüm bölge genelinde yapılan kepenk kapama eylemine, yaptığı açıklamalarla sık sık BDP'yi hedef gösteren ve halkın kandırılarak sokaklara çıktığını, zorla kepenk kapattığını ileri süren AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in silah satan işyeri de uydu. AKP'li İçten'in işyerinin polis korumasına rağmen sabahtan beri kapalı olduğu öğrenildi. 

BDP Grup Toplantısı başladı 
Topyekun direniş eylemi kapsamında Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi önünde yapılacak BDP Grup toplantısı on binlerce Diyarbakırlının katılımıyla başladı. 

Demirtaş'tan hükümete çağrı 
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete çağrı yaptı. BDP eş genel başkanları olarak İmralı'ya gidip Öcalan'la görüşmeyi ve ardından hükümetle görüşmeyi öneren Demirtaş, açlık grevlerinin bu şekilde yaratılacak müzakere zemini sayesinde bitirilebileceğini söyledi. 

Demirtaş ayrıca Başbakan Erdoğan'ın açlık grevindekiler için "yiyorlar" ifadesini kullanmasını da eleştirdi. Demirtaş, aynı yalanın Kenan Evren ve Şevket Kazan tarafından da kullanıldığını hatırlatarak, Erdoğan'ın açlık grevindeki olası ölümlerin manevi sorumluluğunu kendi ve AKP'nin üzerine aldığını söyledi. 

Tüm Diyarbakır çatışma alanına döndü 
BDP Grup toplantısının bitmesinin ardından dağılanlara polis yeniden saldırdı. Polisin Diyarbakır 5 No'lu Kapalı Cezaevi önünde, Bağlar'da, Suriçi'nde yürüyüş yapanlara yönelik saldırısı sürüyor. Halk, polise karşılık veriyor; Diyarbakır'ın tamamı çatışma alanına dönmüş durumda. 

Sağlık çalışanlarından bildiri 
BDP’nin on binlerce kişinin katıldığı grup toplantısı sürerken Diyarbakır Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “Kapımıza Dayanan Ölüm: Açlık Grevleri” başlıklı bir bildiri okundu. Sağlıkçılar, “Ölüm değil çözüm istiyoruz” dedi. 
Bildirinin tam metni için tıklayınız 

Şırnak 
Şırnak kent merkezi ve ilçelerinde de hayat durdu. Okulların boykot edildiği kentlerde fırın ve nöbetçi eczaneler dışında açık dükkan yok. 

Van 
Van’da da hayat durdu. ANF’nin haberine göre daha önceki kepenk kapatma eylemlerinde dükkanların açık kaldığı Cumhuriyet Caddesi’nde de kepenkler tamamen kapalı. Kentte araçlar kontak kapattı, öğrenciler okula gitmedi. Halk, BDP’nin kurduğu destek çadırlarında buluştu. Polis, barikatlar kurarak halkın çadırlara gelişini engellemeye çalıştıysa da barikatlar aşıldı. 

Çadırlarda bir araya gelen on binlerce kişi Van BDP İl örgütü öncülüğünde Van F Tipi Cezaevi’ne doğru yürüyüşe geçti. 

Van F Tipi’nde bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Eski İl Başkanı Cüneyt Caniş, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve Van'da 7 Haziran operasyonunda tutuklanan siyasetçiler 15 Ekim’den bu yana açlık grevinde. 


Foto: yüksekovahaber


Foto: yüksekovahaber
Hakkari 
Yüksekovahaberin haberinde göre Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da kepenk ve kontak kapatma eylemi yapılıyor. Hakkari kent merkezinde eczane ve fırınlar dahil bütün işyerleri kepenklerini kapatırken, dün eczane, fırın, lokanta ve pastanelerin kapalı olduğu ilçelerde ise fırın ve eczaneler dışında bütün işyerleri kepenk kapatarak protestoya destek veriyor. 

Yüksekova’da çatışma 
Hakkari Yüksekova’da binlerce kişi Eski Cezaevi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüştekilere gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin saldırısına molotofkokteyli ile yanıt veren eylemciler kentin birçok yerinde barikatlar kurarak direnişe geçti. Kentte çatışmalar sürüyor. 

Adana-Hatay-Mersin
Çukurova’da hayat durma noktasına geldi
BDP ve DTK'nin çağrısı üzerine Adana, Ceyhan, Dörtyol, Tarsus ve İskenderun'da hayat durma noktasına geldi. AKP Ceyhan İlçe Binası'na yürüyüp siyah çelenk bırakmak isteyen eylemcilere izin verilmeyince, oturma eylemi yapıldı.


Ertuğrul Kürkçü twitterdan paylaştı: Mersin Akdeniz Belediyesi’ndeki yürüyüşten

Antalya
Antalya'da da açlık grevlerindeki mahpusların taleplerine destek vermek amacıyla BDP'nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüş başladı. BDP Antalya İl Başkanlığı önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Attalos Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçti. Eylem başladıktan sonra katılım da gittikçe arttı. Yürüyüşe katılanların sayısı bini geçti. BDP il başkanı İhsan Nergiz'in okuduğu basın açıklamasının ardından kitle tekrar BDP binasına yürüdü.


Ankara
Ankara Yüksel Caddesi'nde Barış Anneleri'nin çağrısıyla bir araya gelen eylemciler bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra açlık grevinin taleplerine destek için çadır kurdu. Eylemciler çadır kurduktan sonra polis saldırdı. Çadırı dağıtan polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

Sendika.Org /Diyarbakır/Antalya, ANF, Yüksekovahaber

Business News