HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Barış Meclisi: 'Vekillere dokunmayın'

AKP hükümetinin meclise getirdiği BDP’lilere yönelik dokunulmazlık dosyası, TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi. Türki...

AKP hükümetinin meclise getirdiği BDP’lilere yönelik dokunulmazlık dosyası, TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi. Türkiye Barış, Meclisi BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı 1 Aralık Cumartesi günü saat:17.00’da Beyoğlu Tünel’de eyleme çağırıyor.

AKP hükümetinin meclise getirdiği BDP’lilere yönelik dokunulmazlık dosyası, TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi. Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi adlı dosyada BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, DTK Eşbaşkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk’un isimleri geçiyor. 

Tezkere, TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla Komisyona gönderildi. Dosyada “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan TCK ve TMK uyarınca soruşturma açılmasına izin verilmesi talep ediliyor. 

Gül: 'Geçmiş örnekler akıldan çıkarılmamalı' 
Dosya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya’da Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde yaptığı "Dokunulmazlıklar konusunda daha önce yaşanan örnekler akıldan çıkarılmamalı. En aykırı düşünce konuşulur ama terör tasvip edilemez. Tüm milletvekillerine sesleniyorum, çıkmaz sokağa girilmemeli" şeklindeki konuşmasının hemen ardından komisyona sevk edildi. 

Talimat Erdoğan’dan 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Kasım günü İspanya’ya gitmeden önce dokunulmazlık dosyalarını gündemine almış ve BDP’lilere yönelik saldırgan açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan; “Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait” demiş ve bu açıklamadan bir gün sonra fezleke TBMM’ye gelmişti. 

Siyasi operasyona dönüşürse siyasi karşlılık veririz 
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak dokunulmazlıkların kaldırılması meselesinin Kürt sorunun çözmeye bir katkısı olmayacağını belirtmiş ve bu durumun bir siyasi operasyona dönmesi durumunda siyasi bir yanıt verileceğini söylemişti. 

DTK: ‘Bir vekile yapılacak siyasi saldırıyı Kürt halkına yapılmış sayarız’ 
Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili dosyanın TBMM’ye sevk edilmesinden sonra Demokratik Toplum Kongresi bugün yazılı bir açıklama ile tepkisini dile getirdi. DTK’nin açıklamasında şu sözlere yer verildi: 

“Bu durum Kürt halkı söz konusu olduğunda 'erkler ayrılığı' kavramının havada kaldığını çok açık bir şekilde göstermiştir. İkincisi Hükümetin ılımlı kanadını temsil ettiği ifade edilen şahısların da dokunulmazlıklar konusunda tek sesliliğe katılmalarıdır. Bu, zaman zaman farklılaşan söylemlerin hükümetin oyalama politikasının bir aracından öte bir anlamının olmadığını göstermiştir. DTK olarak çağrımız, bir vekilimize dahi yapılacak bu siyasi saldırı tüm vekillerimize ve Kürt halkına yapılmış sayılmalı ve bu şekilde yekvücut bir tavır alınmasıdır" 

Barış Meclisi: ‘Vekillere dokunmayın’ 
Türkiye Barış, Meclisi BDP’li milletvekillerin,in dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’da Beyoğlu Tünel’de eyleme çağırdı. 

Meclis açıklamasında "Barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden, Kürt sorununun demokratik çözümünden yana olan herkesi 1 Aralık Cumartesi günü Tünel'de "Vekillere dokunmayın, müzakereyi başlatın" pankartının arkasında tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz” dedi. 

Business News