HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

DTCF'de faşistlerin dün başlattığı saldırılar bugün de sürüyor

DTCF'de faşistlerin dün başlattığı saldırılar bugün de sürüyor. Satırlarla kantine gelen faşistler, iki üniversiteliyi yaraladı. Sa...


DTCF'de faşistlerin dün başlattığı saldırılar bugün de sürüyor. Satırlarla kantine gelen faşistler, iki üniversiteliyi yaraladı. Saldırı DTCF öğrencileri tarafından püskürtüldü. Okul çıkışında ise faşist-polis işbirliğiyle yeni bir saldırı daha yaşandı 


15.05 Yüksek Caddesi İnsan Hakları Anıtı'na gelen üniversiteliler, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Üniversiteliler, okullarını faşistlere ve polislere bırakmayacaklarını iki gündür süren direnişler bir kez daha gösterdiklerini söyledi.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen MYK üyesi Tuğrul Culfa da Eğitim Sen'in, yürüttüğü demokratik, özerk, özgür üniversite mücadelesinde her zaman üniversitelilerin yanında olacağını açıkladı.

Basın açıklaması sloganlar eşliğinde son buldu.


14.49 Toplu çıkış yapan üniversiteliler önce Mithatpaşa Caddesi'ni, ardından Ziya Gökalp Cadddesi'ni trafiğe kapatarak yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık "Faşizme ölüm tek yol devrim", "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil polis hesap verecek" sloganları atıldı.

Üniversiteliler Ziya Gökalp Caddesi'nde 5 dakikalık bir oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminde hep bir ağızdan Beyazıt Marşı okundu.

Öte yandan DTCF Dekanlığı internet sitesinde 7 Aralık'a kadar tatil ilan edildiğini duyurdu. İlan şöyle:
"30 Kasım 2012 tarihinde çıkan öğrenci olayları nedeniyle Fakültemiz 30 Kasım 2012 günü 13:00'ten itibaren, 07 Aralık 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar tatil edilmiştir. 30 Kasım 2012 günü öğleden sonra yapılacak olan ara sınavlar ilan edilecek ileriki bir tarihte yapılacaktır."

14.40 Yaklaşık 400 üniversiteli toplu çıkış yaparak üniversiteden ayrıldı.


14.26 Üniversitenin önünde bekleyen öğrencilere polis eşliğinde fakülteden çıkan faşistler soda şişeleri ve taşlarla yeniden saldırdı. Faşistlere herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, solcu öğrencilere gaz bombaları atarak müdahale etti.

Faşistler üniversiteyi terk etti. Üniversite öğrencileri fakülte içinde bekliyor.

Bu sırada üniversitelilerin yanına gelen polisler de okuldan kovuldu.


14.00 Yaklaşık 2 saat süren çatışma şimdilik sona erdi. Okulun önünde yaklaşık 150 kişi bekliyor. Yaralanan öğrencilerden birinin TKP üyesi, diğerinin Öğrenci Kolektifleri üyesi olduğu öğrenildi.

Okulun çevresi yüzlerce çevik kuvvet polisiyle sarılmış durumda.


11.30Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde ülkücü faşistler, kantinin "çardak" olarak adlandırılan bölümünde bulunan öğrencilere satırlarla saldırdı. Saldırıda iki öğrenci yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırı planlı
Gazi Üniversitesi'nden gelen yaklaşık 50 kişilik faşist grubun da saldırıda yer alması, olay sırasında kantinde bulunan özel güvenliklerin ise hiçbir müdahalede bulunmaması, saldırının planlı olduğunun bir göstergesi.

Fakültedeki gerginlik dün akşam saatlerinde başlamış, polis öğrencilere müdahale etmişti.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu da faşist saldırılarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya ulaşmak için tıklayın

Sendika.Org/ Ankara


Business News