HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Faşizm Bursa'da kan döktü

Bursa'da dün akşam saatlerinde çevik kuvvet ve faşistlerin Kürtlere yönelik saldırısı sonrasında yaşanan çatışmalarda yaralanan İlke...

Bursa'da dün akşam saatlerinde çevik kuvvet ve faşistlerin Kürtlere yönelik saldırısı sonrasında yaşanan çatışmalarda yaralanan İlker Kaya yaşamını yitirdi 


Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde dün akşam saatlerinde çevik kuvvet ve faşistlerin Kürtlerin yaşadığı Yavuz Selim Mahallesi'ne saldırmıştı. Polisin tazyikli su ve gaz bombalarıyla gerçekleştirdiği saldırıya mahalle gençleri taşlarla yanıt vermiş, çatışmalar gece yarısına kadar sürmüştü.

Çatışmalar sırasında yaralanarak hastaneye kaldırılan ve durumunun kritik olduğu belirtilen 31 yaşındaki İlker Kaya'nın yaşamını yitirdiği belirtildi.


28 Ekim'den beri Kürtlere saldırı sürüyor
Açlık grevindekilerin taleplerine destek için AKP Yıldırım İlçe binasına yürüyüşe geçen BDP'lilere polisler ve sivil faşistler saldırdı. 29 Ekim günü faşistlerin saldırıları devam etti. 29 Ekim'de akşam saatlerinde bir grup ülkücü faşist, Yıldırım'daki BDP binasına saldırdı ancak mahalleliler faşistleri püskürttü.

Olaydan birkaç saat sonra faşistler çevik kuvvet ekipleriyle birilkte mahalleye girdi ve mahalledekilere saldırmaya başladı. Gece boyu süren çatışmalarında ardından ülkücü faşistler ve çevik kuvvet geri çekildi.

30 Ekim günü "Topyekûn Direniş" eylemleri kapsamında mahallelerinde yürüyüş yapmak isteyen Yavuzselim halkına polis saldırdı. Polisle birlikte ülkücü faşistler de saldırıda yerini aldı. Çatışmalar sonucunda 3 kişi yaralanrak hastaneye kaldırıldı.

Sendika.Org/ Bursa



Business News