HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

18 eylemcinin 102'si nasıl vazgeçer?

Egemen medya bugün yine “Van’da 102 mahkum açlık grevine son verdi” yalanını haberleştirdi. Oysa Van’da yalnızca 18 mahpus süresiz açlık ...

Egemen medya bugün yine “Van’da 102 mahkum açlık grevine son verdi” yalanını haberleştirdi. Oysa Van’da yalnızca 18 mahpus süresiz açlık grevindeydi. Eylemi bıraktığı iddia edilenler ise dönüşümlü açlık grevi yapanlar 

Sendika.Org’un görüştüğü BDP Van yöneticileri, bu haberlerin Valilik kaynaklı olduğunu söyledi. BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş, bu tür haberlerin açlık grevlerinin taleplerine olan kamuoyu desteğini kırmaya yönelik olduğunu belirtti. 

Van F Tipi Cezaevi’nde dönüşümsüz açlık grevine başlayan 18 mahpusun eylemi sürüyor. Açlık grevine hapishanedeki diğer mahpuslar da destek veriyor. Son olarak 200 mahpusun, dönüşümlü açlık grevi yaparak açlık grevindekilere destek verdiğini aktaran Ataş, Van’da eylemlere desteğin de giderek arttığını söyledi. 

Medya, dönüşümlü olan ve 200 mahpusun katıldığı açlık grevi eylemlerini kasıtlı olarak, dönüşümsüz açlık grevi eylemi gibi gösteriyor. 

Radikal, 30 Ekim tarihli haberi kaldırdıktan sonra bugün yeniden açlık grevinin sona erdiğini iddia etti. Haberin altına Selahattin Demirtaş’ın “Böyle bir durum yok” açıklamasını eklese de haberin başlığını değiştirmedi. 

Business News