HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Antalya'da "füzelere hayır" eylemi

Antalya’da TKP, ÖDP, Halkevleri tarafından düzenlenen bir eylemle AKP’ye ve Patriotlara “hayır” denirken ODTÜ direnişi selamlandı. AKP’...

Antalya’da TKP, ÖDP, Halkevleri tarafından düzenlenen bir eylemle AKP’ye ve Patriotlara “hayır” denirken ODTÜ direnişi selamlandı.

AKP’nin üç kente patriot füzeleri yerleştirmek istemesi Antalya’da protesto edildi. TKP İl örgütü, ÖDP İl örgütü ve Antalya Halkevi’nin çağrısı ile Kapalı Yol Halk Bankası önünde toplanan yüzlerce Antalyalı, "Katil ABD Ortadoğu’dan Defol", "AKP Mezara Halk İktidara", "Katil ABD İşbirlikçi AKP", "Kahrolsun ABD Bağımsız Türkiye" sloganları ile Attalos Meydanı'na yürüdü. 

Attalos Meydanı'nda ortak açıklamayı Halkevleri GYK üyesi Kutay Meriç okudu. Füzelerin “emperyalizmin bölgeye dönük yeni saldırı planlarının bir parçası” olarak nitelendirildiği açıklamada, “AKP kanlı saldırılara ortak olma konusunda büyük bir gayret içerisindedir” denildi. “AKP'nin işbirlikçiliğine karşı asla sessiz kalmayacağız” denilen açıklamada ODTÜ’ye de selam gönderildi. 

Meriç’in ardından söz alan ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen’in de ODTÜ üzerine yaptığı açıklamalar eyleme katılan kitle tarafından “her yer ODTÜ her yer direniş” sloganı ile desteklendi. 

TKP İl örgütünden Sevinç İlkuçan AKP’nin, NATO’nun ve emperyalizmin aleti olarak ülkemizi bataklığa sürüklemesine izin vermeyeceklerini ifade etti. 


Business News