HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Direnişin 2012 notları

Sendikalı oldular, haklarını aradılar, insanca çalışma koşulları, güvenceli iş talep ettiler ve işten çıkarıldılar. Kıdem tazminatları bi...

Sendikalı oldular, haklarını aradılar, insanca çalışma koşulları, güvenceli iş talep ettiler ve işten çıkarıldılar. Kıdem tazminatları bile verilmedi ama boyun eğmediler. Her gün gittikleri işyerini direniş alanına çevirdiler. Kimileri kazandı, kimileri açtıkları işe iade davalarını takip etmeye başladı, kimileri ise hala direniyor, 2013’ü direnişle karşılıyor 

2012’de 44 işyerinin önü direniş çadırıyla tanıştı. Bu direnişlerden 20’sinde işçiler kazanıma ulaşırken 10’u sona erdi ve işçiler hukuki süreci takip etmeye başladı. 8 direniş çadır olmaksızın eylemlerle sürerken 5 direniş işyeri önündeki çadırlarda, Şişecam işçilerinin direnişi de işgal ettikleri fabrikada sürüyor. 

2011’de başlayan direnişlerden de 3’ü 2012’de kazanıma ulaştı. 

Balıkesir’deki İŞBİR işçileri ile Samsun Gazi Devlet Hastanesi işçileri 2011’den bu yana direnişlerini işyeri önünde kurdukları çadırda sürdürüyor. 

Geçmiş yıllarda başlayıp fiilen biten işyeri önü direnişlerinden 25’inde işçiler hukuki süreci takip ediyor. 

2013’e girerken birçok işçi direniş çadırlarında yeni yılı karşılayacak. Çok daha fazla işçi işe iade davalarını bekliyor, beklerken de eylemlerle insanca yaşam mücadelesini gündemde tutuyor. 

2012 yılında ayrıca 3 defa bir günlük grevler yapıldı. THY işçileri, KESK ve sağlıkçılar bir günlük grevler yaptı. 

Yeni yıla direnişte girenler 

Dev Sağlık-İş üyesi Samsun Gazi Devlet Hastanesi işçileri direnişi 
* 26 Ocak 2011’de direnişe başlayan Samsun Gazi Devlet Hastanesi işçilerinin direnişi çadırda sürüyor. 
Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde Dev Sağlık-İş’e üye oldukları için işten çıkarılan 2 işçi 26 Ocak 2011 tarihinde hastane bahçesine direniş çadırını kurdu. Hastane yönetimi ilerleyen günlerde 5 işçiyi daha işten çıkardı. İşten çıkarılan işçiler direnişe katıldı. Samsun’da yaptıkları eylemlerde defalarca gözaltına alınan işçiler Ankara Kızılay Meydanı’na da taleplerini taşıdı. 

Direnişteki işçiler açtıkları işe iade davalarını da kazandı. Mahkeme, işçilerin işe iadesine karar verdi. Hastane yönetimi, mahkeme kararına rağmen işçileri işe almamakta ısrar ediyor. 

Gazi Devlet Hastanesi'nde direnişlerini sürdüren işçiler kente gelen Spor Bakanı Suat Kılıç'ı da protesto etti. Başbakan Erdoğan'ın 2011 seçimleri öncesinde bir miting için Samsun'a geldiği sırada bütün Samsun emniyeti hastanenin etrafını ablukaya aldı. 

Polis saldırılarına baskılara rağmen işçiler direnişlerini sürdürüyor. 

* 29 Haziran 2011’de direnişe başlayan Balıkesir’deki İŞBİR işçilerinin direnişi fabrika önünde kurdukları çadırda sürüyor. 
* 15 Haziran 2012’de direnişe geçen Samsun’daki ETİ Bakır AŞ işçilerinin direnişi fabrika önündeki çadırda sürüyor. 

Koşuyolu Hastanesi'nde Dev Sağlık-İş üyesi Ziya İncedere'nin direnişi 
* 1 Ekim 2012’de direnişe geçen Koşuyolu Hastanesi işçisi Ziya İncedere’nin direnişi hastane bahçesindeki çadırda sürüyor. 

İstanbul'da Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde Dev Sağlık-İş işyeri temsilcisi Ziya İncedere, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne sürgün edilmesine karşı direnişe geçti. 

İncedere'nin direniş çadırı hastanedeki işçiler tarafından sürekli ziyaret ediliyor. İşçilerin toplanma yerine dönen çadıra İstanbul Kartal'daki emek ve demokrasi güçleri de İncedere'yi yalnız bırakmıyor. 

* 17 Aralık 2012’de direnişe geçen Karaca Deri işçisi Mustafa Keleş’in direnişi fabrika önünde sürüyor. 
* 19 Aralık 2012’de direnişe geçen Kuzu Deri işçilerinin direnişi fabrika önünde kurdukları çadırda sürüyor. 
* 27 Aralık 2012’de direnişe geçen Abdi İbrahim İlaç Sanayi işçilerinin direnişi fabrika önündeki direniş çadırında sürüyor. 

Kristal-İş üyesi Şişecam işçileri direnişi 
* 29 Aralık 2012’de İstanbul Topkapı’daki fabrikayı işgal eden Şişecam işçilerinin direnişi fabrika içinde sürüyor. 

Şişecam’ın Topkapı’daki fabrikasının Eskişehir’e taşınmasının gündeme gelmesinin ardından işveren “Eskişehir’deki fabrikada asgari ücretle çalışmak isteyenler başvursun” şeklinde bir yazıyı fabrika kapısına astı. Bu zaman kadar ayda 2.000 lira maaş alan ve çoğu 20 yıldan fazla çalışmış emekçiler kağıdı yırttı. İşçilerin hiçbiri asgari ücretle Eskişehir’de çalışmayı kabul etmedi. Şişecam’ın İstanbul Topkapı’daki fabrikasının Eskişehir’e taşınması ve mevcut işçilerin Eskişehir’de asgari ücretle çalıştırılmaya zorlanmasının ardından Kristal-İş üyesi Şişecam işçileri Topkapı’daki fabrikayı işgal etti. 

İşçiler 30 Aralık günü İstanbul Taksim'deki Paşabahçe mağazası önünde eylem yaptı. Mağazadan alış-veriş yapmak isteyen işçiler polis engeliyle karşılaştı. İşçiler direnişlerini, kapısına "Bu iş yerinde Şişecam işçilerinin direnişi var" yazılı pankart astıkları Davutpaşa'daki Şişecam Fabrikası'nda sürdürüyor. 

Direnişlerinin eylemlerle sürdürenler 
* 12 Şubat günü fabrika önünde direnişe geçen HEY Tekstil işçilerinin direnişi sürüyor. Fabrika önünde direniş çadırı olmayan işçiler çeşitli eylemler yaparak direnişlerini gündemde tutuyor. 

Hava-İş üyesi THY işçileri direnişi 
* AKP’nin sivil havacılık işkolunda grev yasağı getirmesine karşı Hava-İş üyeleri 29 Mayıs günü greve çıktı. 

200’den fazla uçak seferinin iptal olduğu eylem sonrasında THY yönetimi birçok işçiye cep telefonu mesajı göndererek işten çıkarıldıklarını söyledi. 

29 Mayıs grevinin ardından işten çıkarılan THY işçileri 30 Mayıs 2012’de direnişe geçti. İşçilerin direnişi her cumartesi THY büroları önünde yaptıkları eylemle sürüyor. 

İşçilerden işe iade davasının kazananlar da bulunuyor. 

* 15 Temmuz 2012’de direşe geçen Roseteks işçileri, direnişlerini yaptıkları eylemlerle sürdürüyor. 
* 19 Haziran 2012’de başlayan DHL işçileri, direnişlerini yaptıkları eylemlerle sürdürüyor. 
* 21 Temmuz 2012’de direnişe geçen Kiğılı işçisi Didem Sorhun direnişini yaptığı eylemlerle sürdürüyor. 
* 31 Ağustos 2012’de direnişe geçen Darkmen işçileri çeşitli eylemler yaparak direnişlerini sürdürüyor. 
* 30 Kasım 2012’de direnişe geçen ELKİM Radyatör işçileri, direnişlerini yaptıkları eylemlerle sürdürüyor. 
* 12 Aralık 2012’de direnişe geçen Denizli’deki DEBA işçileri direnişlerini İstanbul’a taşıdı. İşçiler, direnişlerini yaptıkları eylemlerle sürdürüyor. 

2012 içinde kazanıma ulaşanlar 
* 1 Haziran 2011’de direnişe geçen GEA Klima işçileri 28 Şubat 2012’de işe iade davalarını kazandı. 

TÜMTİS üyesi Mersin Liman işçileri direnişi 
* 23 Temmuz 2011’de direnişe geçen Mersin Liman işçilerinin direnişi 15 Mayıs 2012 tarihinde kazanıma ulaştı. 
Mersin Limanı’nda bulunan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği’ne bağlı taşeron Nuri Çiftçi Denizcilik şirketinde, 35 işçi Liman-İş’e üye oldukları için işten çıkarıldı. İşçiler Mersin Limanı’nda 23 Temmuz günü, işlerine geri dönmek için direnişe geçti. Direniş 15 Mayıs 2012 tarihinde kazanıma ulaştı. 

* 21 Aralık 2011’de direnişe geçen Maltepe Belediye işçileri 17 Ocak 2012’de kazanıma ulaştı. 
* 11 Ocak 2012’de direnişe geçen Adana’daki saya işçileri bir hafta sonunda kazanıma ulaştı. 
* 4 Ocak 2012’de direnişe geçen ELTA Elektrik işçileri 6 Ocak’ta kazanıma ulaştı. 
* 2 Ocak 2012’de direnişe başlayan Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ işçileri kısa bir süre sonra kazanıma ulaştı. 
* 20 Şubat 2012’de direnişe geçen Cansel Malatyalı, 19 Ekim 2012’de kazanıma ulaştı. 
* 8 Mart 2012’de direnişe geçen MEPA işçileri 9 Nisan 2012’de kazanıma ulaştı 

Enerji-Sen üyesi TEDAŞ işçileri direnişi 
* 5 Mart 2012’de direnişe geçen Adana’daki Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ işçileri 18 Ekim 2012 tarihinde kazanıma ulaştı. 
Adana’da, ödenmeyen maaşlarını istedikleri için işten çıkarılan Enerji-Sen üyesi enerji işçileri işlerine geri dönmek için Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ Demirköprü Şubesi önünde direnişe geçti. İşçilerin açtığı işe iade davası 18 Ekim günü sonuçlandı. Mahkeme TEDAŞ'ın işçilere 9 aylık maaşlarını ödemesine ve işçilerin işe iade edilmesine karar verdi. Defalarca polis saldırısına uğrayan işçiler direnişlerini sürdürdü. Enerji-Sen öncülüğündeki direniş, Adanalıların desteğini aldı. Statlarda, eylemlerde sürekli "atılan işçiler geri alınsın" sloganları atılmaya başladı. Direniş alanından geçen arabalar korna çalarak direnişe destek oldu. İşçiler, direniş alanını şenlik alanına çevirmesini de bildi. 

* 11 Mayıs 2012’de greve çıkan EPTA işçileri 17 Mayıs 2012’de kazanıma ulaştı 
* 4 Mayıs 2012’de direnişe geçen ART Mobilya işçileri kısa bir süre sonra kazanıma ulaştı. 

Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri direnişi 
* 21 Mayıs 2012’de direnişe geçen BEDAŞ işçileri 14 Aralık 2012’de kazanıma ulaştı 
İstanbul Avrupa Yakası’ndaki Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’de (BEDAŞ) 2 aydır maaşlarını alamadıkları için 21 Mayıs’ta iş bırakan enerji işçileri işten çıkarıldı. Enerji işçileri, Enerji-Sen öncülüğünde Taksim’deki BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişe geçti. Enerji işçileri hafta içi 24 saat BEDAŞ önünde. BEDAŞ işçileri 14 Aralık günü direnişlerini kazanımla sonuçlandırdı. 

208 gündür sürekli açık tutulan direniş çadırı ve her cuma yapılan BEDAŞ eylemleri ile 13 Aralık’ta yapılan BEDAŞ eylemi enerji işçilerinin kazanımında etkili oldu. Enerji-Sen’in direnişi emek hareketi açısından önemli derslerle dolu. 

Nakliyat-İş üyesi Borusan Lojistik işçileri direnişi 
* 1 Haziran 2012’de direnişe geçen Borusan işçileri 9 Temmuz günü kazanıma ulaştı. 

Borusan Lojistik, Nakliyat-İş üyesi olduğu için 25 işçiyi işten çıkardı. Nakliyat-İş üyeleri işlerine geri dönmek için 1 Haziran’da Borusan Lojistik’in Tuzla’daki deposu önünde çadır kurarak direnişe geçti. İşçiler kıdem tazminatlarını aldı ve 9 Temmuz günü direnişlerini sonlandırdı. Direnişin kazanılmasında işçilerin 20 Haziran günü Borusan Kültür Sanat Evi'ni işgal etmesi önemli rol oynadı. 

İşlerine geri dönmek için direnişlerini sürdüren Borusan işçileri, İstiklal Caddesi'ndeki Borusan Kültür Sanat Evi'ni işgal etti. İki saat süren işgal Borusan yöneticilerinin sorunu çözmek üzere görüşme sözü vermesi üzerine sona erdi. 

* 20 Temmuz 2012’de direnişe geçen Senkromeç işçileri 15 Ekim 2012’de direnişlerini sonlandırdı. İşçiler 20 Aralık’ta işe iade davalarını kazandı. 
* 6 Ağustos 2012’de direnişe geçen Teksim işçileri kazanıma ulaştı. 
* 1 Ağustos 2012’de direnişe geçen FCMP TR Metal işçileri 9 Ağustos 2012’de kazanıma ulaştı. 
* 23 Temmuz 2012’de direnişe geçen Süreyyapaşa Hastanesi sağlık işçileri 14 Aralık günü kazanıma ulaştı. 
* 16 Ağustos 2012’de direnişe geçen Fontana Metal işçileri 11 Eylül 2012’de kazanıma ulaştı. 
* 11 Eylül 2012’de direnişe geçen Güven Elektrik işçileri 16 Ekim 2012’de kazanıma ulaştı. 
* 4 Eylül 2012’de direnişe geçen Bilgi Üniversitesi işçileri 23 Kasım’da kazanıma ulaştı. 
* 9 Aralık 2012’de direnişe geçen Giresun’daki TOKİ inşaat işçileri 25 Aralık günü kazanıma ulaştı. 

2012’de gerçekleştirilen bir günlük grevler 

Sağlıkçıya yönelik şiddete karşı sağlıkçıların bir günlük g(ö)revi 
* Doktor Ersin Aslan’ın öldürülmesinin arından sağlıkçılar, sağlıkçıya şiddete karşı ülke genelinde 19 Nisan 2012 tarihinde iş bıraktı. 

Antep’te Dr Ersin Aslan, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu 18 Nisan günü hayatını kaybetti. 

Aslan’ın ölümü üzerine tüm Türkiye’de Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde, SES, Dev Sağlık-İş üyeleri başta olmak üzere sağlıkçıların çok büyük kısmı bir günlüğüne iş bıraktı. 

Tüm Türkiye’de gerçekleşen eylemlere özel hastanelerde çalışanlardan da yoğun katılım oldu. Bir günlük iş bırakma eylemi sonucunda Sağlık Bakanı, TTB ile görüşme talep etti. Eylemlerin ardından TBMM’de sağlıkçılara yönelik şiddete karşı bir komisyon kurulması kararı alındı. 

KESK'lilerin toplu görüşme grevi 
* 23 Mayıs 2012 tarihinde toplu görüşmeler sürecinde yüzde 3+3’lük zam oranına itiraz eden kamu emekçileri bir günlük grev yaptı 
Kamu emekçileriyle hükümet arasında 14 Mayıs’ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin sosyal haklar konusunda hiçbir iyileştirmeye gitmemesi ve kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3 + 3 oranında zam önermesi üzerine KESK grev ilan etti. Kamu-Sen de KESK’le birlikte grevde olacağını açıkladı. Toplu sözleşmede anlaşmazlım çıkması üzerine AKP’nin güdümündeki Memur-Sen’e bağlı bazı sendikalar bile grev eylemlerine katıldı. 23 Mayıs’ın ilk dakikalarında ülke genelindeki tüm trenler durdu. Okullar boşaltıldı, birçok hastane ve vergi dairesinde ve postanede hizmet üretilmedi. Hizmet üretimini durduran kamu emekçileri hemen hemen tüm kentlerde sokağa çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde on binlerce kamu emekçisinin katıldığı mitingler yapıldı. 

* 29 Mayıs 2012’de, THY işçileri, sivil havacılık işkolunda grevin yasaklanmaya çalışılmasına karı bir günlük grev yaptı. 

2012’deki fiili grevler 

Gaziantep Tekstil Organize Sanayi Bölgesi işçileri direnişi 
* 9 Ağustos 2012’de Antep’teki Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Şireci, Gürteks, Gür İplik, Motif İplik ve Canan Tekstil’de greve çıkan 6 bin işçi 18 Ağustos günü kazanıma ulaştı. 

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 5 teksil fabrikasında işçiler; ücretlerinin arttırılması, verilmeyen 3 aylık ikramiyelerinin verilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için greve başladı. 

5 fabrikada çalışan işçiler bir toplantı yaparak talepleri yerine getirilene kadar ortak bir mücadele yürütme kararı aldı. Tekstil işçileri kendi oluşturdukları komiteyle direnişi sürdürdü. 

Grev 18 Ağustos günü kazanımla sonuçlandı. İşçilerin maaşlarına ortalama 100 lira zam yapıldı. 

Direnişin olduğu organize sanayi bölgesinde 700 fabrikada 120 bin işçi aynı koşullarda çalışıyor. 

Mevsimlik tarım işçileri grevi 
* 29 Ağustos 2012’de Manisa’da iş bırakan 500 mevsimlik tarım işçisi aynı gün kazanıma ulaştı. 
Manisa’nın Turgutlu ilçesi Sarıbey köyünde 500'e yakın mevsimlik tarım işçisi iş bıraktı. Domates toplama işinden üzüm toplama işine geçen Kürt işçiler yevmiyelerinin 35 liradan 32 liraya düşürülmesi üzerine iş bıraktıklarını açıkladılar. Urfa'nın Suruç ilçesinden gelen tarım işçileri, Sarıbey köyünde kanal boyundaki çadırlarda oldukça sağlıksız koşullarda yaşıyor. 1500 km yol katederek Manisa'ya gelen işçiler, en düşük yevmiyenin net 35 lira olmasını talep etti. Toprak sahipleri işçilerin eylemi üzerine yevmiyeleri 36 liraya çekmek zorunda kaldı. 

2012’de direnişe geçip direniş çadırını kaldırdıktan sonra hukuki süreci takip edenler 
* 20 Kasım 2012’de direnişe geçen Taşgök Galvaniz işçileri direnişlerini 1 Aralık günü sonlandırdı. 
* 14 Kasım'da greve çıkan Çorlu’daki Daiyang işçilerinin grevi sürüyor. 
* 21 Eylül 2012’de direnişe geçen OMK Kağıt işçileri direnişlerini sonlandırdı. 
* 4 Eylül 2012’de direnişe geçen Elit Çikolata işçileri direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 
* 18 Ağustos 2012’de Lüleburgaz’daki Tekboy Boyahanesi’nde direnişe geçen işçiler direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 
* 15 Ağustos 2012’de direnişe geçen Elazığ’daki Eti Gümüş AŞ işçileri direnişlerini sonlandırdı. 
* 18 Haziran günü direnişe geçen Kocaeli Üniversitesi sağlık işçileri direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 

Deri-İş üyesi TOGO Deri işçileri direnişi 
* 2 Nisan 2012’de direnişe geçen Ankara’daki TOGO Deri işçileri 19 Eylül 2012’de direnişlerini sonlandırarak hukuki süreci takip etmeye başladı. 
Ankara Eskişehir yolu üzerinde bulunan TOGO deri fabrikasında 9 işçi, Deri-İş’e üye oldukları için işten çıkarıldılar. İşçiler işlerine geri dönmek için direnişe geçti. Fabrikada çalışan diğer işçilerin de direnişe destek vermesinin ardından patron tüm işçilere bir aylık izne çıkardı. İşçiler 19 Eylül günü bir açıklama yaparak TOGO önündeki direniş çadırlarını kaldırdı. İşçiler, hukuki süreci takip ediyor. 

* 5 Mart 2012’de başlayan Amylum Nişasta işçilerinin grevi hukuki aşamada sürüyor. 
* 1 Ocak 2012’de direnişe geçen Billur Tuz işçileri direnişlerinin sonlandırarak hukuki süreci takip etmeye başladı. 

Geçmiş yıllarda direnişleri sona eren ve hukuki süreci takip edenler 
* 30 Eylül 2011’de direnişe geçen Kocaeli’ndeki Snop Metal işçileri hukuki süreci takip ediyor. 
* 26 Eylül 2011’de direnişe geçen Hugo Boss işçileri hukuki süreci takip ediyor. 
* 3 Ağustos 2011’de direnişe geçen Savranoğlu Deri işçileri 14 Temmuz 2012 tarihinde direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 
* 26 Nisan 2011’de direnişe başlayan Standart Depo işçileri hukuki süreci takip ediyor. 
* 6 Nisan 2011’de direnişe geçen Manisa’daki Bianchi işçileri hukuki süreci takip ediyor. 
* 4 Nisan 2011’de direnişe başlayan Düzce’deki Mas-Daf işçilerinin hukuki mücadelesi sürüyor. 
* 23 Mart 2011’de direnişe geçen Çel-Mer işçilerinin hukuki mücadelesi sürüyor. 
* 21 Mart’ta direnişe başlayan Kampana Deri işçileri direnişlerini 2012’nin Haziran’ında sonlandırdı. 
* 26 Şubat 2011’de direnişe başlayan Konak Belediyesi temizlik işçilerinin hukuki mücadelesi sürüyor. 
* 24 Şubat 2011’de direnişe başlayan Kocaeli’ndeki DSC işçilerinin hukuk mücadelesi sürüyor. 
* 4 Şubat 2011’de direnişe başlayan Gebze’deki KDS işçilerinin hukuki mücadelesi sürüyor. 
* 26 Ocak’ta direnişe başlayan Bursa’daki Tecasa işçilerinin hukuk mücadelesi sürüyor. 
* 18 Ocak 2011’de direnişe başlayan DESA işçilerinin hukuk mücadelesi 
* 17 Aralık 2010’da direnişe başlayan Konveyör işçilerinin hukuk mücadelesi 
* 23 Kasım 2010’da direnişe geçen Polypleks işçileri 2011’de direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 
* 5 Ekim 2010’da direnişe geçen Kocaeli’ndeki Çizmeci Gıda işçileri 20 Ekim 2010’da direnişlerini sonlandırdı ve hukuki süreci takip ediyor. 
* 3 Ağustos 2010’ta direnişe geçen Kocaeli’ndeki İZGAZ işçileri 22 Eylül 2010’da direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 
* 10 Temmuz 2010’da direnişe geçen Bizimköy’de çalışan engelli işçiler direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 
* 12 Mayıs 2010’da direnişe geçen Samka Metal işçileri 12 Ağustos 2010’da direnişlerini sonlandırdı. İşçiler hukuki süreci takip ediyor. 
* 12 Şubat 2010’da direnişe geçen Akardan işçileri direnişi sonlandırdıktan sonra hukuki süreci takip etmeye başladı. 
* 26 Ocak 2010’da direnişe geçen Eko Depar işçileri direnişi bitirip hukuki süreci takip etmeye başladı. 
* 13 Şubat 2009’da başlayan aTV Sabah grevi hukuki aşamada sürüyor. 
* 31 Ağustos 2009’da direnişe geçen Mutaf Ambar işçileri direnişi bitirip hukuki süreci takip etmeye başladı. 
* 24 Aralık 2008’de direnişe geçen Gürsaş işçileri direnişi bitirip hukuki süreci takip etmeye başladı. 
* 16 Haziran 2008’de direnişe geçen E-Kart işçileri direnişi sonlandırıp hukuki süreci takip etmeye başladı. 

Sendika.Org

Business News