HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bülent Arınç: Paris saldırısı çirkin bir vahşet

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı ile görüşmelere ilişkin olarak, “Biz hükümet olarak siyaset kurumu olarak bu sürecin içinde şu...


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı ile görüşmelere ilişkin olarak, “Biz hükümet olarak siyaset kurumu olarak bu sürecin içinde şu anda değiliz" dedi. Arınç, Paris'te PKK'lilere yapılan saldırıyı ise "çirkin adeta büyük bir vahşet" sözleriyle değerlendirdi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı ile görüşmelere ilişkin olarak, “Biz hükümet olarak siyaset kurumu olarak bu sürecin içinde şu anda değiliz. Cezaevinde hükümlü olan bir kişinin avukatlarıyla görüşmesi de yakınlarıyla da görüşmesi de bir başkasının ziyareti de Adalet Bakanı’nın iznine bağlı. Adalet Bakanlığının buna izin vermesini hükümetin tasarrufu gibi topyekün kabul etmek mümkün değil” dedi.
ANKA'nın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret etti.
Çirkin bir vahşet
Bir basın mensubunun, “Paris’te bugün bir saldırı gerçekleşti, Türkiye’de terörle mücadele konusunda yeni bir başlangıç söz konusu, Paris’teki olay süreci nasıl etkiler?” sorusuna Arınç, şu yanıtı verdi:
“PKK örgütünün önde gelenleri olduğu söyleniyor. Bunların hepsi bir tarafa, bir insanın hayatına böyle vahşice son vermek, çok kötü, çok çirkin adeta büyük bir vahşet. Üç tane kadının böylesine sorgusuz sualsiz başlarına ateş edilmek suretiyle öldürülmesi kimlikleri, kişilikleri, üzerlerine atılan suçlar ne olursa olsun hiçbir zaman tasvip edilecek bir davranış değil. Gerçekten üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü biz hukuk içerisinde terörle mücadele ediyoruz.
Bu olayla Türkiye’de yeni başlayan sürecin bir ilgisi olabilir mi, bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim. Niçin bunlar öldürüldü, neden böyle bir yol seçildi, bunun üzerinde çok farklı ihtimaller konuşulabilir ama o farklı ihtimalleri dillendirecek kadar da bir bilgi sahibi değilim. Türkiye’de yeni başlayan süreci hem içeride hem dışarıda etkilemeye yönelik bazı girişimler olabilir mi derseniz, bu da bir ihtimaldir ama her türlü ihtimal konuşuluyor ben onları dillendirmek istemiyorum. Çünkü onların üzerinde yeni bir tartışma başlayabilir.”
Sürecin içinde değiliz
İmralı görüşmelerine de değinen Arınç, “MİT’in inisiyatifi ile gelişen bir durum var. Bazı gazetelerde olsa olsa metoduyla, herhalde önce bu daha sonra bu daha sonra bu olacak şeklinde akıl yürütmeler, fikir yürütmeler var, onlara da saygı duyuyorum. Biz hükümet olarak siyaset kurumu olarak bu sürecin içinde şu anda değiliz. İstihbarat örgütü Türkiye’de terörün sonlanması, silah bırakılması ve çatışmasızlık sürecin bir an önce başlaması konusunda bir inisiyatif geliştirdi.”

Business News