HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KCK: 'AKP hedef şaşırtmaya çalışıyor'

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Paris suikastine ilişkin açıklama yayınladı. AKP'lilerin iç hesaplaşma söyleminin "hedef şaşır...


KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Paris suikastine ilişkin açıklama yayınladı. AKP'lilerin iç hesaplaşma söyleminin "hedef şaşırtma" olarak değerlendirildiği açıklamada, "Suikast Türk gladiosu tarafından yapılmış olabilir" denildi.
PKK'nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in suikast sonucu öldürülmelerinin ardından KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı bir açıklama yayınladı.
ANF'de yer alan habere göre, KCK tarafından yapılan açıklamada suikastın planlı olarak yapıldığı ve Kürt sorununun çözüme kavuşmasını istemeyen kesimler tarafından yapıldığı ifade edildi. Suikastın "Türk gladiosu" tarafından yapılmış olabileceğini söyleyen KCK, "Çözümün önünde engel olanların açığa çıkarılması, demokratik çözümün de gelişmesi anlamına gelecektir" dedi.
"İç hesaplaşma söylemi hedef şaşırtma"
AKP'li Hüseyin Çelik'in "iç hesaplaşma" söyleminin "hedef şaşırtma, büyük çarpıtma ve yalan" olarak nitelendirilen açıklamada, "Eğer AKP hükumeti gerçekten Kürt sorununun çözümünde samimi olsaydı, bu olay karşısında hemen psikolojik savaşa başvurup kara propaganda yapacağına, olayın açığa çıkarılmasını isteyebilir ve sonucu bekleyebilirdi. Ancak telaş içinde fırsatçı bir tutum sergilemeleri dikkat çekici olmuştur" denildi.

Business News