HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Cumhuriyet'te neler oluyor?

Edinilen bilgiye göre İzmir bürosu çalışanları da tıpkı Ankara Büro gibi Cumhuriyet Vakfı'nı sert dille eleştiren bildiriyi Yazı Kuru...

Edinilen bilgiye göre İzmir bürosu çalışanları da tıpkı Ankara Büro gibi Cumhuriyet Vakfı'nı sert dille eleştiren bildiriyi Yazı Kurulu'na yolladı.
Uzun süredir mali krizle boğuşan Türkiye'nin en köklü gazetelerinden biri olan Cumhuriyet'te çalışanlar yaklaşık 3 yıldır maaşlarına zam alamamaktan şikayetçiler. Yine çalışanlar arasında maaş uçurumunun da yer aldığı iddia edilen gazetenin en temel sıkıntısının ise 50 bin bandında seyreden tirajına rağmen 423 kişilik şişkin bir kadroya sahip olması olarak nitelendiriliyor. İlhan Selçuk'un yaşamını yitirdiği 2010 yılı ortalarında gazetenin tirajı 80 bin civarındayken, yıllar içerisinde 50 bine kadar düştü. 
Yönetimle çalışanlar arasındaki sıkıntı gün yüzüne çıkan gazetede diğer yandan da yazarlar arasında da yaprak dökümü başladı.
İnci Aral'ın yazılarına son vermesini ardından dışarıdan telifle yazan başka isimlerin de yollarını ayırabileceği konuşuluyor.
Önceki gün Cumhuriyet Ankara Bürosu çalışanlarının hazırladığı ve ardından İzmir Bürosu'nun da destek verdiği bildiride iktidarın ekonomi politikalarını ve memura, işçiye yaptığı zammın gazetedeki haberlerle eleştirildiğine dikkat çekilmiş ve “kendi çalışanlarımıza iki yılı aşkın süredir en ufak bir zam yapılmaması kendi içinde çelişkilidir” denilmişti.
Gazete yönetiminin çalışanların taleplerini duymazdan geldiğinin de belirtildiği açıklamada, tüm moral bozukluklarına rağmen gazete çalışlarının mesleki ve kurumsal bağdan ötürü direnç gösterdikleri belirtilmişti.
Açıklamanın sonunda çalışanlara daha fazla haksızlık edilmeyerek gerekli iyileştirmelerin ve açıklamaların ilk ağızdan yapılması istenmişti.
Sıkıntılı günler geçiren gazetede neler olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Business News