HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

“Hilmi Özkök tarikat mensubuydu!”

Balyoz davasında 20 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına verilen Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral (Org.) Çetin Doğan, ulusalkanal.com...

Balyoz davasında 20 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına verilen Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral (Org.) Çetin Doğan,ulusalkanal.com.tr’ye çok özel açıklamalar yaptı.

KIVRIKOĞLU-DOĞAN ÖZEL GÖRÜŞMESİ

Yıl: 2002. Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu, 30 Ağustos’ta yaş haddinden emekliye ayrılacak. Yüksek Askeri Şura (YAŞ)’ya 2 ay kala Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu, 1. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan ile görüşüyor. İşte bu özel görüşmenin gündemi YAŞ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Hilmi Özkök.

Org. Doğan bu özel görüşmede, Org. Kıvrıkoğlu’nun, Hilmi Özkök’ün tarikat mensubu olduğunu kendisine söylediğini açıkladı. 1. Ordu Komutanı Org. Doğan, 2002 Haziran’ın Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

ÖZEL TOPLANTIDA ÖZEL SORU

“Sayın Kıvrıkoğlu emekli olduklarında yerleşeceği konutu, eşiyle birlikte görmek ve bir kısım özel işleri nedeniyle İstanbul’a gelmişti. Bu nedenle de yanında korumaları ve emir subayından başkası yoktu. Birlikte Fenerbahçe Orduevi yerleşkesinde yeni yapılan lojmanı gezdik. Daha sonra eşiyle birlikte aynı yerleşkede olan Odu Komutanı’nın konutuna geçtik. Bir süre sonra benimle özel görüşmek istediğini söyledi. Eşleri yalnız bırakarak konutun bahçesinde dolaşırken, özel olarak görüşmek istediği konuyu bir soru yönelterek açtı. Sorusunu bütün samimiyetimle, ancak kullandığım kelimeleri özenle seçerek yanıtladım.”

“KONUTUNA ÖZEL ARAÇLA KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER GİRİYOR”

Özel görüşmede Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu ile 1. Ordu Komutanı Doğan arasında şu konuşma cereyan etti:

Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu - Hilmi Paşa’nın bir tarikata mensup olduğu, Siirt’te Tugay komutanı olarak görev yaptığı dönemde bu konuda bazı ilişkileri olduğu, tarikat mensubu olduğu yönünde bilgiler alıyorum. Halen de bu yönde ilişkilerinin var olduğu söyleniyor. Çankaya’daki konutuna özel araçla kimliği belirsiz kişiler giriyor. Hilmi Paşa önümüzdeki Ağustos ayında Genelkurmay Başkanı olacağı için bu durumdan endişe duyuyorum. Sen onu en çok tanıyanlardan birisin. Bu konudaki düşüncelerini öğrenmek istiyorum.

“HİLMİ PAŞA MUHAFAZAKARDIR”

Org. Çetin Doğan - Bana sorduğunuz için yanıtlıyorum. (Bunun anlamı başkaları hakkında dedikodu yapma alışkanlığım yok) Hilmi Paşa Muhafazakâr kimlikli bir arkadaştır. Dini vecibelerini yerine getirir. Kendisinin bir tarikat mensubu olduğu yönünde hiçbir bilgim olmadığı gibi tarikat mensubu olduğunu da sanmıyorum. Önümüzdeki seçimlerde işbaşına laik, demokratik cumhuriyete inanan bir iktidar gelirse, görev süresi olan dört yılda TSK üzerinde kalıcı olumsuz etkisi olmaz, bir sorun çıkmaz. Şayet seçim sonrası iktidara 28 Şubat sürecinde olduğu gibi laik, demokratik cumhuriyete kasteden bir iktidar işbaşına gelirse, kılını kıpırdatmaz.

Eski 1. Ordu Komutanı Doğan, bu ifadeler üzerine Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu’nun “Kuvvet Komutanlarının var olduğu yolunda” bir sözle karşılık verdiğini de sözlerine ekledi.

SÜRECİ HATIRLAYALIM

Amerika 2002’de Irak’ı işgal planı yapıyor. Ecevit hükümeti ABD planına karşı ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması için MGK’nın isteğiyle “gizli ve acil” bir genelge yayınlıyor. Genelgede, “Irak’a bölge dışı güçlerin müdahalesinin önlenmesi için her türlü tedbirin alınacağı” vurgulanıyor. Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu ve TSK’nın etkisiyle Ecevit hükümeti ABD’nin Irak’ı işgal planına karşı etkin önlemlere yöneliyor. Ecevit hükümeti ABD ve MİT yapımı bir operasyonla devriliyor. Erken seçimle de Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül iktidar koltuğuna oturuyor.

Ufuk Akkaya
Twitter: @ufuk_akkaya
ulusalkanal.com.tr

Business News