HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Denizli’de savaş karşıtı afişe yasak

Emek Gençliği’nin Ortadoğu’da savaşa ve patriotlara karşı afişi Denizli Valiliği tarafından yasaklandı Emek Partisi Genel Merkezince ba...

Emek Gençliği’nin Ortadoğu’da savaşa ve patriotlara karşı afişi Denizli Valiliği tarafından yasaklandı
Emek Partisi Genel Merkezince başlatılan “Savaşa Dur De, Demokrasi İçin Birleş” kampanyası kapsamında Emek Gençliği’nin “Barış Yoksa Gelecekte Yok! Gençlik Savaşı Durduracak!” sloganlı kampanya afişleri Denizli Valiliğince yasaklandı.
Denizli Valiliği’nin yasaklama gerekçesini, Türklüğe hakaret kapsamındaki Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301’inci maddesine ve Başbakanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edildiği iddiasıyla TCK’nin 125’inci maddesine dayandırdığı öğrenildi. Afişte Türklük ile ilgili hiçbir vurgu bulunmazken, Denizli Valiliği’nin gönderdiği tebligatta Başbakan ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor: “Asılmak istenilen afiş üzerinde sayın Başbakanımız Recep tayip Erdoğan’ın oynanmakta olan bir filmde başrol oyuncusu şeklinde gösterildiği ve Türkiye topraklarının aynı zamanda NATO’ya ait olduğu şeklinde ibarelerin yer aldığı, meydana gelen olayların sorumlusunun Başbakanımız ve hükümet olarak gösterilerek halkı devlete karşı kin ve nefrete sevk ederek kamu düzenini bozacaktır”.
Başbakan’ın onuru, şerefi, saygınlığı kendi açıklamasıyla mı bozuluyor
Valiliğin bahsettiği Başbakan’ın resminin yanındaki “Türkiye NATO’nun da toprağıdır” ifadesi ise Kasım ayındaki D-8 zirvesi sırasında Pakistan’da kendi yaptığı açıklamalar.
Konuyla ilgili olarak Emek Partisi Denizli Merkez İlçe Başkanı Uğur Ökdemir tarafından yapılan açıklamada, afişin Türkiye’nin bütün illerinde asılmasına rağmen sadece Denizli Valiliği tarafından yasaklandığının altı çizildi ve Denizli Valisi’nin AKP il başkanıymış gibi davrandığının belirtildi.
Sendika.Org

Business News