HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İşkenceden ölüme karşı Filistin ayakta

Filistinli tutsakların İsrail hapishanelerindeki direnişi büyüyor. Kalp krizi sonucu öldüğü iddia edilen Filistinli tutsak Arafat Jarad...

Filistinli tutsakların İsrail hapishanelerindeki direnişi büyüyor. Kalp krizi sonucu öldüğü iddia edilen Filistinli tutsak Arafat Jaradat’ın işkencede öldürüldüğünün ortaya çıkmasıyla birlikte binlerce tutsak açlık grevine başladı. Ramallah ve Batı Şeria’da ise halk sokaklara döküldü

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların işkencelere ve hapishane koşullarına karşı başlattıkları eylemler büyüyerek sürüyor. İsrail ordusu ile Filistinli direnişçilerin arasında dört açlık grevi eylemcisinin tutukluluğu nedeniyle başlayan çatışmalardan bir hafta sonra taş attığı gerekçesiyle tutuklanan 30 yaşındaki Filistinli tutsak Arafat Jaradat 23 Şubat’ta Megido Hapishanesi’nde yaşamını yitirmişti. Jaradat’ın ölümünün kalp krizinden olduğu iddia edilse de mücadele arkadaşları Jaradat’ın işkence gördüğünü söylemişti.
Ağır işkence sonucu yaşamını yitiren Arafat Jaradat
Ağır işkence sonucu yaşamını yitiren Arafat Jaradat
Ölüm sebebi: İşkence
Jaradat’ın otopsi raporlarının açıklığa kavuşmasıyla birlikte işkence iddiaları da kanıtlandı. Rapor, Jaradat’ın ağır işkence gördüğünü ortaya koydu. Rapora göre Jaradat’ın boyun, mourga, el ve bacaklarında 6 kırık kemik tespit edildi. Haber, hem hapishanelerde hem de sokakta tepkiyi büyüttü.
Tutsaklar için isyan
İsrail hapishanelerindeki 4 bin 500  Filistinli tutsak açlık grevine giderken, dün (24 Şubat) Ramallah ve Batı Şeria’da halk sokaklara döküldü. Tutsaklara özgürlük isteyen Filistinlilere İsrail askerinin saldırmasıyla büyük çaplı olaylar meydana geldi. Sokaklara barikatlar kuran Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşe taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.
Filistinli anneler, İsrail hapishanelerindeki çocukları için özgürlük istedi
Filistinli anneler, İsrail hapishanelerindeki çocukları için özgürlük istedi
Filistinlilerin öfkesi Jaradat’ın cenazesine yansıdı. Yaklaşık 20 bin Filistinli, Jaradat’ın cenaze töreninde Hebron’dan Sair köyüne yürüdü. Yürüyüş sırasında İsrail siyonizmine ve vahşetine karşı sloganlar atılırken, Jaradat’ın kanının yerde kalmayacağı belirtildi. Filistinliler, tıpkı Jaradat gibi İsrail hapishanelerinde tutsak olanlar için özgürlük istemeye devam edeceklerini haykırdı.
Cenaze töreninde çok sayıda İsrail askeri de Sair köyünün çevresine konuşlandırıldı.
Sendika.Org
filistin2
filistin3
filistin4

Business News