HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Hatay’da 3 KESK’li daha tutuklandı

19 Şubat’ta KESK’e yönelik operasyonlar kapsamında Antakya’da gözaltına alından ve daha sonra serbest bırakılan Eğitim-Sen Hatay Şube B...

19 Şubat’ta KESK’e yönelik operasyonlar kapsamında Antakya’da gözaltına alından ve daha sonra serbest bırakılan Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ayhan Erkal, SES Hatay Şube Başkanı Dr. Ahmet Aras ve SES üyesi Dr. Melih Şanlı tutuklandı
KESK ve bağlı sendikalara yönelik 28 ilde yapılan, 167 kişinin gözaltına alındığı, 56 kişinin tutuklandığı operasyonların Hatay ayağında Eğitim-Sen Şube Başkanı Ayhan Erkal, SES Şube Başkanı Dr. Ahmet Aras ve SES üyesi Dr. Melih Şanlı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.
Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının itiraz etmesi üzerine üç KESK’li bir kez daha gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 KESK’li mahkeme tarafından tutuklandı. Böylece KESK operasyonlarında tutuklananların sayısı 59’a, toplam tutuklu KESK’li sayısı ise 118’e yükseldi.
Hatay’daki sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri, bugün (27 Şubat) saat 17.30’da bir basın açıklaması düzenleyecek.

Business News