HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Maslak 1453 projesine iptal

Kamuoyunda tepkilere yol açan ve TMMOB tarafından mahkemeye taşınan Maslak 1453 projesi, taşkın riskinin yanı sıra İstanbul’un su kayna...

Kamuoyunda tepkilere yol açan ve TMMOB tarafından mahkemeye taşınan Maslak 1453 projesi, taşkın riskinin yanı sıra İstanbul’un su kaynaklarını ve ormanlarını tehdit altında bıraktığı için iptal edildi. Ali Ağaoğlu ise mahkeme kararının kendilerini bağlamadığını iddia etti.
TMMOB’nin açtığı dava neticesinde, Fatih Ormanı’nın müteahhit Ali Ağaoğlu tarafından yağmalamasına imkân tanıyan ve kamuoyunda büyük tartışma yaratan Maslak 1453 projesine durdurma kararı verildi. İptal kararıyla ilgili açıklama yapan Ağaoğlu, "Mahkeme'nin kararı bizi kapsamıyor” dedi.
2010 yılında imar planının iptali için dava açan TMMOB, 31 Ocak'ta alınan karar ile projenin, imar planının şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulunmaması gerekçesiyle iptaline hükmedildiğini açıklandı.
İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi'nin verdiği karar, Ağaoğlu Grubu'na geçen hafta sonunda tebliğ edildi.
Mahkeme: Taşkın riskinin yanısıra su kaynakları ve ormanlar tehdit altında
TMMOB avukatları İdare Mahkemesi kararının 3 kişilik heyetin oybirliği ile alındığını hatırlatarak, kararla birlikte inşaatın durması gerektiğini vurgularken, mahkemede öne çıkan hususları şöyle ifade etti:
"İnşaatın yapılması durumunda taşkın riski olabilir, İstanbul’un su kaynakları olumsuz etkilenebilir, İstanbul’un Kuzey ormanları yapılaşma baskısı altına girebilir. Kararda bu üç unsur çok net bir biçimde öne çıkıyor."
Ağaoğlu: “Mahkeme'nin kararı bizi kapsamıyor”
Maslak 1453 projesinin iptal edildiği yönündeki haberler ile ilgili açıklama yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, ise, kararın eski imar planına yönelik olduğunu kendilerini ilgilendiren bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
Ağaoğlu, "Mahkeme'nin kararı bizi kapsamıyor. O karar eski planla ilgili. Yeni plan 2011'de geçti" dedi.

Business News