Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Tayyibistan Cemaati Dahiliye Nazırlığı’na"

Temel, 2004 yılındaki darbenin eylemini 2006 yılında yaparken, takvimi mi şaşırdı? Bu şaşzamanlı (anakronik) planı hangi zekâya göre ya...

Temel, 2004 yılındaki darbenin eylemini 2006 yılında yaparken, takvimi mi şaşırdı? Bu şaşzamanlı (anakronik) planı hangi zekâya göre yaptı? “Soruşturma Ergenekon olduktan sonra sinkaf ederim hakimini de savcısını da” diye 12 Haziran 2006 günü Ergenekon soruşturmasının şifresini kamera önünde kayda geçiren polis memurunu kim planladı? HSYK’ya ithaf ve Tayyibistan Cemaati Dahiliye Nazırlığı’na arzuhal.

Temel, 2006 yılı Mayıs ayında Cumhuriyet gazetesinin bahçesine bomba atmış, arkasından gitmiş Danıştay’ı basmış ve yakalanmış. Temel’i karakola götürmüş ve sormuşlar:
- Temel utanmıyor musun, bu yaptığın alçaklık değil midir, Danıştay’ı niçin bastın?
- Darbe yapacağidum.
- Ula Temel darbeyi ne zaman yapacaktın?
- 2004 yılında Ayişuğunda yapacağidum.
- Temel, sen takvimi mi şaşırdın, 2004 yılının darbe eylemi 2006 yılında mı yapılır?
Temel, anında cevabı yapıştırmış:
- Ula darbeyi Ergenekon savcılarının zekâsına göre pilanladum.
- İyi de, Cumhuriyet gazetesini bombalamayı da Ergenekon savcılarının zekâsına göre mi planladın?
Temel,”Ula bilemedinuz” demiş, “oni da Ergenekon hakimlarinun zekâsına göre pilanladum.”
“Ula Temel” demiş polis, “sen hiç kendi zekâna göre plan yapmaz mısın?”
Temel, gururla göğsünü kabartarak:
- “Sorişturma Ergenekon olduktan sonra sinkaf ederum hakiminu da, savcisunu da” diye görevinu yapan polis memurinu da kendi zekâma göre pilanlamişumdur.”

HSYK’ya ithaf
Bu Temel fıkrasını, 2271 sayfa Esas Hakkında Mütalaa yazıp da, bu 2271 sayfa içinde darbe tarihi ile darbenin eylem tarihi arasında zamanlama ayarı yapamayan Ergenekon savcılarını o makama atayan ve o makamda tutan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na armağan ediyorum.

Tayyibistan Cemaati Dahiliye Nazırlığı’na arzuhal
2007 yılı 12 Haziran günü Ümraniye’deki evde bombalar henüz “bulunmadan” tutanaklara göre bir buçuk saat önce, bombaları karakolun masasına dizerek, Polis kamerası önünde “Soruşturma Ergenekon olduktan sonra sinkaf ederim hakimini de savcısını da” diyerek, Ergenekon soruşturmasının parolasını veciz bir ifadeyle kayda geçiren Polis memuruna, devlet töreniyle üstün hizmet madalyası verilmesini arz ve talep ederim.



Anadolu’nun yangın yerine dönüştürüldüğü bir çağda, “Gelecek zamanlara, gelecek ağaçlara, gelecek güneşlere, bulutlara, yağmurlara, kuşlar ilen kurtlara, kelebekler ilen solucanlara, yel ile güne, yer ile göğe tanukluk… öte çağlara fikir bırakma oyunu” oynarken, suçlu olarak yargılandıkları bir Yargu çadırında buldular kendilerini…DOĞU PERİNÇEK-İŞÇİ PARTİSİ WEB SİTESİ

SON YAZIDAN