Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

3'ü ağır çok sayıda yaralı var

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de Newroz kutlamalarının ardından dağılan yurttaşlara taş, sopa ve bıçaklarla saldıran ırkçı gruplar, ...

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de Newroz kutlamalarının ardından dağılan yurttaşlara taş, sopa ve bıçaklarla saldıran ırkçı gruplar, 3'ü ağır olmak üzere çok sayıda yurttaşı yaraladı.
İstanbul'da Kazlıçeşme Meydanı'nda kutlanan Newroz'un ardından dağılan gruplara ülkücü oldukları belirtilen bir grup bıçaklarla saldırdı. Zeytinburnu'nun ara sokaklarında gerçekleşen saldırılarda isimleri öğrenilemeyen 6 kişi yaralandı. Durumu ağır olan 2 yurttaş, Zeytinburnu Avrasya Hastanesi'ne kaldırılırken, bir kişi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 3 kişi ise Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sakarya'da ırkçı saldırı

Sakarya'da Newroz kutlamalarının ardından alandan ayrılan yurttaşlara taş ve sopalarla saldırı düzenlendi. Yaralanan yurttaşlardan 25 yaşındaki Halil Katak'ın durumunun ağır olduğu öğrenilirken, yaralananlar arasında bulunan Özkan Yılmaz, Gökhan Yılmaz, Suna Öztan, Kamuran Yıldız, Recep Yokyazı, Naci Bozkurt hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı sayısının artabileceği bildirilirken, yaralıların Sakarya Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükleri öğrenildi.

Kocaeli'de bir kişi bıçaklandı

Kocaeli'de Newroz kutlamasının ardından şehir merkezine doğru yola çıkan İrfan isimli bir yurttaş, bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürülerek ayakta tedavi edilen yurttaş, ardından ifadesi alınmak üzere polisler tarafından Saraybahçe Polis Karakolu'na götürüldü. Öte yandan ırçı bir grubın ESP İl Örgütü binası önünde toplandığı ve içeri girmeye çalıştığı bilgisine ulaşıldı. DİHA

SON YAZIDAN