Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

‘AKP akladı, gençlik hesap soracak’

16 Martta İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde öldürülen 7 öğrenci  ve aynı zamanda Halepçe ve Roboski katliamı adına öğrenc...

16 Martta İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde öldürülen 7 öğrenci  ve aynı zamanda Halepçe ve Roboski katliamı adına öğrenciler İstanbul Üniversitesi’nde buluştu. Beyazıt Meydanı’nda buluşan üniversiteliler marşlarla devrim şehitlerini andıktan sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Bizler bu katliamcı, inkarcı, hakları yok sayan zihniyetin varlığını, Hrant Dink ve Sivas Katliamı davalarında bir kez daha gördük. AKP katliamcı mirası bir bütün olarak sahipleniyor ve bunu daha ileri götürüyor, işbirlikçi, halk düşmanı düzenin 16 Mart’ta olduğu gibi bütün suçlarını üstleniyor ve bunu daha da ileri götürüyor. Eğitim, sağlık, barınma, ulaşım gibi temel haklara ayrılan bütçe ile silahlanma ve savaşlar ayrılan bütçe arasında büyük fark var” denildi.
Ardından üniversiteliler Abdullah Şimşek, Baki Ekiz, Cemil Sönmez, Hamit Akıl, Hatice Özen, Murat Kurt ve Turan Ören‘in katledildiği İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin önüne giderek kapıya kırmızı karanfiller bıraktı.
‘Sorumlular belli yargılama yok’
78’liler Girişimi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Soylu ile Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Tahsin Yeşildere konuşma yaptı. Hüseyin Soylu konuşmasında Beyazıt Katliamı’nın bilinçli bir şekilde üzerinin örtüldüğüne ve Halepçe Katliamı’nda ise bugün barıştan söz eden devletlerin o gün Saddam’a destek verdiğine dikkat çekti. Tahsin Yeşildere ise katliamların faillerinin belli olduğuna ancak devletin üzerine gitmeyip aksine sorumluları terfi ettirdiğini söyledi.
‘Katil devlet hesap verecek!’
Üniversiteliler fakülte önünde yapılan konuşmalar, atılan sloganlar eşliğinde 16 Mart’ı bir kez daha andılar. “Beyazıt ve Halepçe Katliamlarını unutmadık, unutturmayacağız” diyerek katliamların hesabını soracaklarını dile getirdiler.
Sendika.Org
beyazit2
beyazit4
beyazit3
beyazit5

SON YAZIDAN