Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Ankara’da kadınlar 8 Mart’ta 12.30’da Kolej Meydanı’nda

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Ankara programı, Ankara Kadın Platformu’nun düzenlediği basın toplantısı ile duyuruldu. “Gökkuşağını ilm...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Ankara programı, Ankara Kadın Platformu’nun düzenlediği basın toplantısı ile duyuruldu. “Gökkuşağını ilmek ilmek ören biz kadınlar ‘yaşamın her alanında biz de varız’ demeye devam edeceğiz” diyen kadınlar, 12.30’da Kolej Meydanı’na çağrı yaptı
Ankara Kadın Platformu, düzenlediği basın toplantısı ile Dünya Kadınlar Günü’ne çağrı yaptı. Kadın Dayanışma Vakfı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamayı platform adına Ebru Hambay yaptı. Kadınların uzun ve ağır bedeller isteyen özgürlük mücadelesinin 8 Mart’ta yine alanlarda olacaklarını belirten Hambay, kadına yönelik şiddetle ilgili verilen iktidarın sürdürmek istediği egemenliğin bir aracı haline geldiğini dile getirdi.
“8 Mart tarihin tozlu sayfalarına bakıp her yıl hatırladığımız bir gün değildir” diyen Hambay, kadın dayanışmasının büyütülmesi ve erkek egemenliğine karşı ayağa kalkılması çağrısı yaptı. Ataerkil sistemle mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Hambay, “Gökkuşağını ilmek ilmek ören biz kadınlar yaşamın her alanında bizde varız demeye devam edeceğiz. Düşlediğimiz özgür günler gelinceye kadar ve kardelenlerimizin özgürce aşka duracakları güne değin sokaklarda, fabrikalarda, okullarda, hastanelerde kısacası yaşamın her alanında olmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Ankara Kadın Platformu, 8 Mart günü saat 12.30’da Kolej Meydanı’nda buluşacak ve Ziya Gökalp Caddesi’nde bir miting gerçekleştirecek.

SON YAZIDAN