Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Medya çarpıttı: Veli tartışması yok, gerici faşist saldırı var!

Gültepe İlkokulu velileri, okullarının imam hatipe dönüştürülmesine karşı eylem yaparken gerici faşistlerin taşlı, sopalı saldırısına u...

Gültepe İlkokulu velileri, okullarının imam hatipe dönüştürülmesine karşı eylem yaparken gerici faşistlerin taşlı, sopalı saldırısına uğradı. Konuyla ilgili bir haber yapan DHA, demir sopalı faşist güruhu veli ilan ederek olayı dönüşüme destek veren ve vermeyen veliler arası tartışma şeklinde duyurdu sopali-saldiri
Gültepe İlkokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadele eden veliler dün (4 Mart) bir basın açıklaması yaparak boykot eylemine çağırdı. Bugün okul önünde bir araya gelen veliler, gerici faşist bir grubun önce sözlü tacizine maruz kaldı. Faşistler velileri okulun imam hatibe çevrilmesine karşı çıkmamaları için tehdit etti. Faşist grup veliler tehdide karşılık eylemlerine devam edince yanlarında getirdikleri taş ve sopalarla saldırdı. Okul önüne gelen çevik kuvvet polisleri ise saldırıyı gerçekleştiren faşistlere hiçbir müdahalede bulunmazken olayı izlemekle yetindi.
Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) konuyla ilgili haberi ise düşündürücüydü. DHA haberinde okulun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan ve destekleyen veliler arasında tartışma yaşandığı iddia edildi. “İmam Hatip gerginliğine polis müdahalesi” başlığı ile DHA’da yer alan haberde taşlı sopalı saldırı “okul önünde itişme yaşandı” ifadesiyle verilirken, polisin de gerginliğin büyümesine izin vermediği ve araya girerek yaşanan tartışmanın son bulduğu öne sürüldü.
Sendika.Org’a konuşan veliler saldırıyı gerçekleştirenlerin o bölgede buluna bir dergahın üyeleri olduğunu ve Gültepe İlkokulu’nda çocukları olan veliler olmadığını söyledi. Ayrıca kendilerine taşlı sopalı saldırı gerçekleştiğini ve 5 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını da belirten veliler olay sırasında okul önüne gelen polisin saldıranlara hiçbir müdahalede etmemesine tepki gösterdi.
Olayın DHA’da yer alan video görüntüsü için tıklayın

SON YAZIDAN