Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Antalya’da 2B isyanı sürüyor

2B Yasası’na karşı Antalyalı köylülerin eylemleri dün de sürdü. Antalya-Kemer Karayolu’nu kesmek isteyen köylülere polis saldırdı An...

2B Yasası’na karşı Antalyalı köylülerin eylemleri dün de sürdü. Antalya-Kemer Karayolu’nu kesmek isteyen köylülere polis saldırdı

Antalya’daki 2B isyanı sürüyor. Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan köylüler, dün (28 Şubat) bir kez daha Antalya-Kemer Karayolu’nu trafiğe kapattı. Doyran Köyü’nden yaklaşık 350 kişi, Konyaaltı Belediyesi’nin eski hizmet binası önünde bir araya geldi ve sloganlarla karayoluna doğru yürüyüşe geçti.
Köylülerin önü yolun hemen öncesinde çevik kuvvet barikatı tarafından kesildi. Köylüler yola çıkmakta diretince polisin müdahalesi oldu. Arbede sırasında bazı köylüler yola çıkarak trafiği kesmeyi başarabildi. Polisin bazı köylülere müdahalesi ise sert oldu. Arbedede bir köylü ayağından yaralanırken, bir polis de fenalık geçirdi.
Polisin müdahalesi sırasında köylülerden Emine Özcan, arazilerinin dağda bulunduğunu fakat değerliymiş gibi gösterilerek hakkından daha fazla bedel istendiğini söyledi. Özcan, bu bedelleri ödemelerine olanak olmadığını, yasanın derhal geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.
Sendika.Org
antalya2b2
antalya2b5
antalya2b4

SON YAZIDAN