Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Antalya'da binler “Biji Newroz” dedi!

Newroz’a karşı ırkçı bir provokasyon örgütleyen grup ancak 150 kişi toplayabildi. CHP yöneticilerinin de destek verdiği eyleme Antalya ...

Newroz’a karşı ırkçı bir provokasyon örgütleyen grup ancak 150 kişi toplayabildi. CHP yöneticilerinin de destek verdiği eyleme Antalya halkı itibar etmedi
BDP tarafından Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosunda düzenlenen Newroz etkinliği, HDK bileşenlerinin temsilcilerince Newroz ateşinin yakılmasıyla başladı. Gelen mesajların okunmasının ardından etkinlik BDP Bitlis milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.
Açık hava tiyatrosu kitleyi alamadığından izdiham oluştu. On bine yakın vatandaşın katıldığı etkinlikte, kitle sık sık Kürt halkının barış özlemlerini ifade eden sloganlar attı.
Günlerdir Newroz’a karşı ırkçı bir provokasyon örgütleyen grup ise aynı saatlerde Cumhuriyet Meydanı’nda çoğunluğu Antalya Spor taraftarı 150 kişiyi zor toplayabildi. CHP yöneticilerinin de destek verdiği eyleme Antalya halkı itibar etmedi. Sendika.Org’nin provokatif eylem planı ile ilgili haberinin Antalya’da yaygınlaşmaya başlamasıyla, Konyaaltı CHP ilçe teşkilatının tepkiler üzerine imzasını geri çektiği görülürken, gençlik kolları il başkanı Önder Kurnaz’ın ısrarla etkinliği desteklediği görüldü. Hiçbir kitle örgütü ve partiye basın açıklaması için verilmeyen Cumhuriyet Meydanı ırkçı provakatörlere bir kez daha açılmış oldu.

SON YAZIDAN