Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

KAZLIÇEŞME'DE MAHŞERİ KALABALIK!

İstanbul’da yüz binlerce kişi Newroz’u kutlamak için Kazlıçeşme Newroz alanında buluştu. “Barış, Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü” tal...

İstanbul’da yüz binlerce kişi Newroz’u kutlamak için Kazlıçeşme Newroz alanında buluştu. “Barış, Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü” taleplerinin dile getirildiği mitingde, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’den bir beklenti içinde olmadıklarını, gelinen noktanın mücadelenin ürünü olduğunu vurguladı.
“Demokratik çözüm, Öcalan’a özgürlük”, “Rojava devrimini selamlıyoruz” yazılı pankartların açıldığı mitingde Kürtler ulusal giysi ve renkleriyle alandaydı.
Halkların Demokratik Kongresi bileşenlerinin yanı sıra Halkevleri de miting alanındaydı. Halkevleri mitinge “Gerici, liberal iktidarın karşısında / Demokratik Çözümün Tarafıyız” yazılı pankartla katıldı.
“Demokratik Türkiye’yi emekçilerin mücadelesiyle inşa edeceğiz”
Kürsüde HDK adına konuşan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gelinen sürecin bir mücadelenin eseri olduğuna dikkat çekti. Önder, yine bunun ezilenlerin birlikte mücadelesiyle ilerletilebileceğine vurgu yaparak, “Demokratik, yeni Türkiye’yi mazlumların bütün emekçilerin mücadelesiyle inşa edeceğiz. Biz, siz bizi kabristanlarla mı korkutacaksınız biz orayı gülistana çeviririz, alanları Newroz, 1 Mayıs alanları yaparız dedik. İşte buradayız. Bu barış onun eseridir. O nedenle kutlu olsun. Bu barış iradesini güvercin kasaplarının eline doldurtmayacağız” diye konuştu.
“Çözüm sokakta gelecek”
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, “Bu süreç dışarıdan izleyeceğimiz bir süreç değil, tam da içinde olacağımız bir süreç. Belki bizi çözüme, barışa götürecek. Biz buna inanıyoruz. Çözüm ve barış dışarıdan izleyerek olmaz, sokakta mücadele ederek olur” dedi.
“Biz AKP’ye bakarak heyecan duymuyoruz”
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz sizlerin el ele omuz omuza yürüttüğünüz mücadeleye güveniyoruz. Yoksa biz AKP’ye bakarak bu süreçten heyecan duymuyoruz. İktidar ancak sizin güçlü duruşunuzla yol alabilir, iktidara yön vermek sizin elinizdedir. Demokratik siyasetin kanallarını aça aça kendi çözümümüzü kendi ellerimizle gerçekleştireceğiz. Şimdi geldiğimiz nokta bütün bu mücadelenin, emeğin, bedellerin bir sonucudur. Kimsenin bize, Türkiye toplumuna lütfu, armağanı değildir” dedi.
Newroz mitingi konserlerin ardından son buldu.
ETHA, Sendika.Org

SON YAZIDAN