Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Antalya’daki faşist kışkırtmaya CHP yönetiminden destek

Kürtlere karşı  baskının bir parçası olarak Newroz mitinglerine karşı örgütlenen faşist eylem çağrılarına Antalya da eklendi. “Terörist ...

Kürtlere karşı  baskının bir parçası olarak Newroz mitinglerine karşı örgütlenen faşist eylem çağrılarına Antalya da eklendi. “Terörist Mitingi İstemiyoruz” sloganıyla bildiriler dağıtıldı, sosyal medyada çağrılar yapıldı. Faşist kitle gösterisi çağrısında, CHP Konyaaltı İlçe Teşkilatı ve CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı’nın da destek vermesi dikkat çekti
antalya2İzmir’de bazı faşistlerin Göztepe-Karşıyaka maçının ertelenmesini gerekçe göstererek 17 Mart günü düzenlenecek Newroz Mitingi’ni yaptırmama çağrısının ardından benzer bir faşist provokasyon da Antalya’da organize ediliyor. Antalya’da 17 Mart Pazar günü saat 12.00’da Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek Newroz öncesi kentte “Gün namus günüdür. Antalya’da terörist mitingi istemiyoruz” yazılı bildiriler dağıtıldı.
Sokakta dağıtılmayan fakat apartmanların posta kutularına bırakılan bildirilerde “Gün namus günüdür. Bize bu saatten sonra hiçbir siyasi partiden hayır yok, hiçbir sivil toplum kuruluşundan hayır yoktur. Eğer biz birleşerek bir güç oluşturmazsak yok olmamız içten bile değildir” denildi. Newroz Mitingi’nin “Öcalan’a özgürlük” mitingi olacağını söyleyen faşistler, saat 12.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanma çağrısı yaptı.
Faşist provokasyona CHP desteği
Antalya’da dağıtılan bildirilerin altında bir de Facebook sayfasının bağlantısı yer aldı. “Antalya’da Terörist Mitingi İstemiyoruz” başlıklı etkinlik sayfasında sağcıların, solcuların, milliyetçilerin, alperenlerin, milli görüşçülerin Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak tepkisini göstermesi için çağrı yapıldı.
Facebook’ta oluşturulan etkinliğin katılımcıları arasında CHP’nin kurumsal adı da yer aldı. CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz ve CHP Konyaaltı İlçe Başkanlığı da etkinliğe verdikleri desteği, katıldıklarını beyan ederek gösterdi.
CHP’liler AKP’nin açtığı yoldan yürüyor
“Çözüm süreci”nde AKP, Kürtleri baskı altına almak için bu tür faşist kitle gösterilerinin önünü açıyor. Daha önceden Sinop ve Samsun’da gerçekleşen saldırılarda ciddi hiç bir önlem alınmadığı gibi, saldırılar sonrasında da yürütülen soruşturmalarda saldırganlar aklanmıştı. İstanbul’da 10 Mart’ta kadınlara yönelik ırkçı saldırının ardından da polis kadınları bıçaklayan “taraftar” gruplarından hiç kimse hakkında işlem yapmamıştı. AKP’nin açtığı yolda, MHP’li ve BBP’li faşistlerle, Milli Görüşüler ile omuz omuza yürüyüş çağrısına olumlu yanıt veren CHP’li isimler, Kürtlere karşı iktidarın elini güçlendiren bu eyleme destek oldu. Sinop’ta da AKP, kendi tezgahladığı linç girişiminde hiç bir delile dayanmadan CHP’yi işaret ederek hem kendini aklamış hem de bu saldırıları Kürtler’in taleplerini bastırmanın bir aracı olarak kullanmıştı. Antalya’da ise CHP yöneticileri faşist gösteriye imza atarak, saldırılara yol veren AKP için bulunmaz bir fırsat sundu.

SON YAZIDAN