Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bahreyn Hizbullah'ı terör örgütü ilan etti

Bahreyn Parlamentosu Hizbullah'ın terör örgütü listesine alınmasına oy çokluğuyla karar verdi. Bahreyn ayrıca diğer Körfez ülkelerin...

Bahreyn Parlamentosu Hizbullah'ın terör örgütü listesine alınmasına oy çokluğuyla karar verdi. Bahreyn ayrıca diğer Körfez ülkelerini de Hizbullah'ı terör örgütü listesine dahil etmeye çağırdı.
6 Kasım'da Bahreyn'de bir bombalı saldırı meydana gelmiş, yönetim saldırının Hizbullah tarafından meydana geldiğini iddia etmişti.
Bahreyn'de yönetime karşı gerçekleştirilen barışçıl gösterilerin çoğunluğunu Şiiler oluşturuyor. Bahreyn yönetimi ise, bu eylemlerin İran ve Hizbullah tarafından körüklendiğini iddia ediyor. Ancak daha önce bağımsız bir komisyon tarafından yapılan soruşturmada eylemlerin arkasında İran parmağının olduğuna dair herhangi bir veriye ulaşılmamıştı.
Öte yandan, Bahreyn yönetiminin aldığı bu kararla ülkedeki Şii göstericiler üzerindeki baskıyı daha fazla artıracağını tahmin etmek zor değil. Kararla birlikte, Şii göstericilerin “terör örgütü üyeliği”nden yargılanmasının yolu açılmış oldu.

SON YAZIDAN