Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bayraktar'dan kamu emekçilerine hakaret

AKP'nin kamu emekçilerini hedef alan saldırısı sürerken, kamu emekçilerine en kapsamlı saldırı 657 sayılı yasanın değiştirilmesiyle ...

AKP'nin kamu emekçilerini hedef alan saldırısı sürerken, kamu emekçilerine en kapsamlı saldırı 657 sayılı yasanın değiştirilmesiyle yapılacak.
Bu konuda yasal düzenleme hazırlıklarını tüm hızla sürdüren AKP, bir yandan da kamu emekçilerinin "yatarak para kazandığına" ilişkin saldırı dolu açıklamalara devam ediyor.
Bu konuda son örnek Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar olurken, patronların katıldığı Türkiye Tuğla ve Kiremit Zirvesi'nin açılışında yine emekçiler hedef tahtasına oturtuldu. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, hükümet olarak "jakoben zihniyetleri" ellerinin tersiyle ittiklerini, artık üreten hizmet yapan anlayışla yapılarını oluşturmaya çalıştıklarını belirten Bayraktar, şöyle konuştu:
''Bunun için bizim çevre ve şehircilik il müdürlüklerimize eskiye göre 20 misli daha çok evrak geliyor, daha çok iş oluyor. Tabii 657 sayılı Kanun da bize uymuyor. Devlet memuru oluyor birisi, ondan sonra yat, uzan, para kazan, böyle bir şey yok. Çalışan, üreten, faydalı olan öne geçecek, ikili ilişkilerle nabız tutanlar değil. Kim üretiyorsa, kim başarılıysa, kim faydalıysa onlar öne geçecek. Ama siyasi kulislerde nabız tutarak öne geçenlere imkan vermemek lazım. Tarafsız, adil, üretken bir yapıyı kazanmamız lazım.''
Avrupa'nın en çok maaş alan milletvekillerinin olduğu bir mecliste bakanlık yaparak aylık 20 bin TL'ye yakın maaş alan Bayraktar'ın, aylık geçimlerini büyük zorlukla sağlayan kamu emekçilerini hedef alan bu sözleri büyük tepki çekti.

SON YAZIDAN