Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

"BDP-Öcalan tutanakları..."

İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, basına yansıyan İmralı zabıtlarının ihanetin belgesi olduğunu savunarak, “BDP-Öcalan tutanak...

İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, basına yansıyan İmralı zabıtlarının ihanetin belgesi olduğunu savunarak, “BDP-Öcalan tutanakları, milleti bölme ve cumhuriyeti yok etme girişiminin açık itirafıdır” dedi.
 
Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, İmralı'daki görüşmenn tutanaklarının Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı girişilen yıkıcı komplonun açık bir itirafı olduğunu belirterek, "Millet ve cumhuriyet anayasadan çıkarılacaktır, bu konuda net bir anlaşma sağlanmıştır" dedi.
 
Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın "milliyetçiliği ayaklar altına alan" sözleriyle, Abdullah Öcalan’ın “Türk Ulusçuluğu dediğiniz faşist bir örgütlenmedir. Millet İslam enternasyonalizmini ifade eder” sözlerinin bire bir örtüştüğünü ifade etti.
 
Açıklamada, görüşme tutanaklarında özerklik talebine karşı başkanlık sistemine destek pazarlığının açıkça gözler önüne serildiğini ileri süren Yılmaz, "Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'de açıkladığı, 'Yerel yönetimler özerklik şartındaki çekinceyi kaldıracağız' sözlerinin gerçek kaynağının bu sürecin patronunun Tayyip ve Öcalan'ı buluşturan ABD emperyalizminin dayatması olduğu anlaşılmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 
 
"Meşrutiyet devrimi, Milli Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimiyle kazanılan bütün mevziler ve değerlerin tasfiye edileceği Başbakan Erdoğan’dan sonra Öcalan’ın da ağzından ilan edilmektedir" diyen Yılmaz açıklamasında, tutanaklarla "AKP-PKK koalisyonunun" resmen itiraf edildiğini, Öcalan'ın çekilmenin parlamento kararıyla olacağına dair sözlerinin ise CHP, MHP ve AKP'li milletvekillerini tarihsel bir ihanet sınavına zorlayacağını ileri sürdü.

SON YAZIDAN