Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

‘Biz hala örgütlüyüz’

Garanti Bankası’nın kurucusu olduğu İstanbul Salt Beyoğlu’nda devam eden “Duvar Resminden Korkuyorlar” sergisi bugün ArtHack, Emek Genç...

Garanti Bankası’nın kurucusu olduğu İstanbul Salt Beyoğlu’nda devam eden “Duvar Resminden Korkuyorlar” sergisi bugün ArtHack, Emek Gençliği, Gündoğusu Sanat ve Düşün Topluluğu ve Öğrenci Kolektifleri tarafından protesto edildi
21 Nisan’a dek Salt Beyoğlu’nda devam edecek olan “Duvar Resminden Korkuyorlar” sergisi kapsamında sinema, müzik ve tiyatro alanından katılımcılarla gerçekleştirilecek, 1980 öncesi sanatçı örgütlülüğüne atıfla “Bir zamanlar örgütlüydük” adıyla bugün (16 Mart) yapılacak program öncesi bir protesto gerçekleştirildi.
ArtHack, Emek Gençliği, Gündoğusu Sanat ve Düşün Topluluğu ve Öğrenci Kolektifleri tarafından yapılan protestoda serginin yapıldığı Salt Beyoğlu’nun duvarları “Bitmedi! Hala Korkuyorsunuz” “Biz Hala Örgütlüyüz”, “Barbarları Beklerken” yazılı stencillerle (şablon) boyandı.
Eylemin ardından Salt’ın girişinde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Duvar resmi yapmış nice sanatçının mücadelesi olan bu siyasi tarihi Garanti’nin sanatı araçsallaştırarak siyasi mirası nostaljileştirmesine karşı çıkıyoruz. Duvar resminden asıl korkan ve siyasi erki elinde tutan sermaye, bugün bu sergilerle artık duvar resminden korkmadığını beyan eylemiş. Paralel etkinliklerle yapmaya devam ettiğiniz ve bugünkü etkinliğin konusu olan “Bir zamanlar örgütlüydük”le devam eden ve buna ortak olan sanatçılara buradan biz hala örgütlüyüz diyoruz. Ve hala duvar resminden korkuyorlar diyoruz.
Açıklama “Duvar resminden hala korkuyorlar”, “Biz hala örgütlüyüz” sloganlarıyla son buldu.
“Duvar resminden korkuyorlar”
İstanbul SALT Beyoğlu’nda 21 Nisan’a dek sürecek “Duvar Resminden Korkuyorlar” sergisi, 1975’te kurulan Görsel Sanatçılar Derneği’nin darbeye dek uzanan 5 yılını merkeze alarak o yılların Türkiye’sinin sanat cephesinin dökümünü veriyor. Sergi adını da 8-11 Eylül 1980 tarihlerinde gerçekleşen Kuşadası Kültür ve Sanat Şenliği’nde, duvar resmi yapmaları yasaklanan sanatçıların protestosundaki “Duvar Resminden Korkuyorlar” pankartından alıyor.
Sendika.Org

SON YAZIDAN