Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“Bizim olanı bizden alıyorlar”

Esenyurt’un Ardıçlı ve Yenikent mahallelerinde oturan halk belediyenin tapularında oynadığı oyunlara karşı 3 Mart’ta bir miting gerçekl...

Esenyurt’un Ardıçlı ve Yenikent mahallelerinde oturan halk belediyenin tapularında oynadığı oyunlara karşı 3 Mart’ta bir miting gerçekleştirdi. Barınma hakkına sahip çıkan mahalleliler üç haftadır eylem yapıyor
İstanbul Esenyurt’ta Ardıçlı ve Yenikent mahallelerinde oturan halk haftalardır sürdürdükleri eylemlerine 3 Mart’ta gerçekleştirdikleri mitingle devam etti. Esenyurt Belediyesi’nin imar planı değişikliği yaptığını ve evlerinin tapularına 2-3 ortak çıktığını öğrenen  mahalleliler Esenyurt’ta barınma hakkı mücadelesini başlatmıştı. Tapularına ortak çıkan isimleri araştıran mahalleliler, çoğu ortaklarınesenyurthaberici emlakçı olduğunu öğrenmiş ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na hesap sormak için belediyeye yürüyüşler düzenlemişti. Mahalleli her belediyeye gittiğinde karşılarına polis ve zabıta çıkmış, Kadıoğlu yüzleşme taraftarı olmamıştı. 15-20 yıldır evlerinde oturan mahalleliler, bu uygulamanın rant ve hırsızlık olduğunu söyleyerek bir araya gelmiş ve Ardıçlı Yenikent Birliği Platformu adı altında barınma hakkına sahip çıkmıştı.
3 haftadır süren eylemler sonuç vermiş, Esenyurt Belediyesi imar planı değişikliğini durdurduğunu açıklamıştı. Ancak bu durdurmanın sadece belirli bir süre için olduğunu bilen mahalleliler, imar planının istedikleri gibi yapılması ve barınma hakları için mücadelelerini durdurmayacaklarını söyleyerek 3 Mart’ta bir miting düzenledi.
“Kadıoğlu elini evimizden çek”
Ardıçlı İnci Kasap önünde toplanan mahalleliler, Köyiçi Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca,“Söz değil tapu istiyoruz!”, “Vur vur inlesin Kadıoğlu dinlesin!” sloganları atıldı. Mahalleliler sloganlarında en çok Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu hedef aldı. Kadıoğlu’nu istifaya çağıran mahalleliler ayrıca “Ranta talana hayır”, “Kentsel talana hayır”, “Yaşasın barınma hakkı mücadelemiz”, “Kadıoğlu elini evimizden çek” sloganlarını attı.
Direnişteki Nakliyat İş üyesi Yurtiçi Kargo işçileri yürüyüşe dövizleri ile katılarak destek verdi. Mitingin yapılacağı meydana yaklaşanhabericiess mahalleliler bir süre araç trafiğini durdurdu. Esenevler Siteleri Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kent Hareketleri, Fiyapı ve Ukra mağdurları da eyleme katılarak mahallelilere destek verdi.
Mahalleliler adına basın açıklamasını okuyan Bahar Erzan, 15-20 yıl sonra evlerine ortak çıkanların emlakçılar olduğunu ve Esenyurt Belediyesi ile emlakçıların işbirliği içinde tapularını iç etmeye çalıştığını söyledi.
Erzan konuşmasının devamında, “Yıllardır vergisini, elektriğini, suyunu yatırdığımız Esenyurt Belediyesi bugün bizleri hiçe sayarak, bizim hakkımız olan yerleri başkalarına servis etmektedir. Bu uygulamanın ismi rantçılıktır, hırsızlıktır” dedi.
Emlakçı, belediye el ele
Tapularına çıkan ortakların emlakçı olmasının tesadüf olmadığını söyleyen Erzan, “Bu hırsızlar bizim evlerimizi elimizden almanın sistemini kurmuşlar ve işletmeye çalışıyorlar” dedi.03032013(013)
Erzan ayrıca yeşil alan olarak belirlenen yerleri büyük inşaat firmalarına satan ve kanuni sınırları aşarak kat izinleri veren belediyenin, inşaat firmaları işbirliğiyle birçok insanı mağdur ettiğini belirtti.
Bütün yolsuzlukların altından Esenyurt Belediyesi’nin çıktığını söyleyen Erzan şöyle konuştu:
“Seçim zamanı kapı kapı dolaşan, oy için bir sürü vaad verenler bizi dinlemek istemediler. Üstelik yaptıkları yetmiyormuş gibi bizlere tehditler savurdular. Ardıçlı Mahallesi muhtarı da bizlere küfürler etti.”
Basın açıklamasının sonunda, dernekleşme kararının bir hafta sonra gerçekleşeceği ve daha güçlü, dayanışma içinde mücadeleye devam edileceği söylendi. Basın açıklamasının ardından söz alan CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, konuyu meclise taşıma sözünü verdi. Konuşmaların ardından, mahalleliler halaylarla mitinge bir süre daha devam etti.
Sendika.Org

SON YAZIDAN